Vi blev utsatta för en attack i helgen

Ja attacken var väl inte riktad mot oss riktigt men det var läskigt och jag trodde hjärtat skulle stanna och hoppa ut ur bröstet på mig och springa sin väg.
Fredagen började med lite mys med Moa och sen var det dags att med packade väskor åka och lämna henne hos svärmor för att sen röra oss mot Örebro. Där vi skulle sova två nätter hos Tommys syster och hennes kille. Larsa körde bilen mot Örebro. Solen sken och jag fick några bilder från bilen (blir så när man är rastlös). När vi åkte förbi Askersund vinkade jag som en tok men ingen vinkade tillbaka, inte synligt iallafall (hint,hint). Men får träffa Askersundarn på tisdag (imorgon), ska bli skoj!
Väl framme i Öret så kramades vi och packade upp och sen blev de en sväng på stan och några turer i affärer och så käkade vi lunch på en pastabar men det var ingen höjdare...inte enligt mitt tycke och smak iallafall. Pastan var överkokt och påminde mest om gröt istället för pasta. Sen gick vi tillbaka till M och P´s lägenhet och väntade på att P skulle komma hem och sen så blev de kortspel för hela slanten. Tog ett break för att gå till Jensens och äta men sen blev det mera kortspel. Vid två bestämde vi att det var nog och alla gjorde sig iordning för natten. När alla lagt sig och skulle sova så blev det ett jävla liv på gatan nedanför...det lät som om någon gick bärsärkargång på bilarna som stod på gatan men när vi kikade ut så insåg vi att några människor stod och slog sönder glasrutorna på kötthandlarens butik som låg precis under oss! Det var ett himla liv och livrädda var vi allihopa. Det enda rätta var ju att ringa polisen och efter ett tag kom de men givetvis så var badguysen redan borta då! Efter en lång stund kunde vi komma till ro och somna. Morgonen därpå vaknade jag av att någon höll på att sopa upp glaset där nere. Stackars människa...det måste ju ha kostat honom en hel del att sätta in nya rutor.
Efter frukosten tog vi en sväng på stan, sen spelade vi mer kort, gick på kina och käkade, hem igen för mer kort och sen blev det mer mat på kvällen. Runt tolv, ett någon gång på kvällen var de flesta så trötta så vi bestämde oss för att sova. Vi somnade nog rätt fort allihopa men strax efter två var de dags igen...jag vaknade av en smäll och ett stort klirr nere på gatan...De var tillbaka! Den här gången var de någon annan nere på gatan som ringde polisen och samma visa spelades upp igen. Vi kunde inte förstå hur de kunde komma tillbaka kvällen efter och på exakt samma tid med. Efter mycket om och men kunde vi somna om och sov väl till tio eller nått. Det stora samtalsämnet kring frukostbordet kan ni nog lista ut va? Efter att vi kollat helgens tidningar kunde vi lägga samman ett och ett och vi fick fram att det troligtvis var envetna veganer som gjort detta mot den stackars kötthandlaren och mot oss och på fredagnatten även mot McDonalds i örebro. När vi åkte hemåt igår eftermiddag så hade den stackars kötthandlaren fortfarande inte satt upp några nya rutor...känns väl meningslöst antar jag!
Men summa summarum så var helgen helt ok, med god mat, dryck och trevligt sällskap. Det var bara synd att de dumma veganerna skulle välja att bete sig illa just när vi var där!

Ibland undrar man verkligen hur folk tänker? Varför utföra en sån här attack mot McDonalds och mot en kötthandlare? Köttet är ju redan dött när det kommer till de här ställena. Skulle jag göra nått så skulle det ju vara mot slakterier och liknande ställen...men nu är ju inte jag en sån människa heller så det är väl inte meningen att jag ska veta hur de tänker. Men ibland så tänker de nog inte alls tror jag! De tänkte iallafall inte på omgivningen när de gjorde det...tänk om en stackars hund eller ett barn hade trampat eller ramlat i glaset och gjort sig illa, är inte det plågeri det med...deras handlingar har då skadat en annan människa eller ett djur som är gjort på kött och blod?! Får det inte att gå ihop riktigt men men det kanske inte är meningen heller!

Inga kommentarer:

Blogg listad på Bloggtoppen.se