19 Maj 2011

Hmmm lite tidigt för vissa saker kanske men jag kan inte låta bli att fundera på namn på den som komma skall.
Listan kan göras lång egentligen men man ska väl som familj komma överens också?
Men något jag lärt mig efter att Moa kom är att namnet man tänker på från början inte alltid passar på det lilla livet som ligger där och kikar nöjt på en.
Många kommer så väl ihåg alla namnen de hade på listan innan bebisen kikade ut men jag måste villigt erkänna att jag kommer inte ihåg något mer namn än just Milton, som Tommy hade som favorit ifall en liten kille skulle kika ut. Det var inte aktuellt för mig då och är det inte nu heller.....Vet egentligen inte varför men, nej, inte min favorit.

Det jag egentligen hade som syfte med dagens inlägg är att ni som läser kanske skulle komma med förslag på namn som ni gillar. Både kille och tjej förstås då vi inte tänker ta reda på vad det är som rör sig där inne.
Det ska helst börja på M och inte vara för långt....är det för mycket begärt eller kan ni gnugga era namnknölar ordentligt nu?

Ser med spänning fram emot vad ni skriver ner.....

17 Maj 2011

Vecka 14
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.
Blogg listad på Bloggtoppen.se