29 Juli 2011

En vecka har gått sen de hemska händelserna i Norge... Och iallafall jag kan fortfarande inte förstå att det är på riktigt, att en människa ens kan utföra dessa handlingar. Finns massor saker som händer världen över och allt är ju lika hemskt men när det händer så pass nära som i grannlandet blir det mer påtagligt. Hoppas mannen som gjort detta får det straff han förtjänar.
Published with Blogger-droid v1.7.2

23 Juli 2011

Vecka 24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar.

18 Juli 2011

Ja då var semestern slut då....om 45 minuter är det dags att infinna sig på jobbet igen.
Känns ju inte som om jag redan varit hemma tre veckor. Det har gått alldeles för fort den här semestern och vi har knappt gjort någonting. Renoverat lite och åkt på lite dagsturer...

Helgen spenderade jag och Tommy i Jönköping, på tu man hand, och det var helt underbart att strosa omkring där på gatorna, kika på folk och bara vara medan Moa njöt av mormors och morfars sällskap hemma och på Astrid Lindgrens värld..
En del pengar spenderades med, men mest på reakläder och mat. Så nu kan magen växa för jag har kläder att växa i. Innan vi åkte hem blev det ett stopp på köpcentrat A6 utanför Jönköping där vi mötte upp Noppan och Angelica, som också spenderat helgen i Jönköping. Det blev lite lunch och lite småprat innan de var dags att åka hemåt igen.

Nu ska jag svepa kaffet, kamma håret och bege mig mot jobbet. Full rulle såhär första jobbarveckan, ledig två dagar av sju. Ja det är ju vad de flesta jobbar egentligen så man ska väl inte klaga...men men, hade ju gärna haft en slappare vecka första veckan. 

8 Juli 2011

Ja, kan man säga annat än att tiden flyger iväg?
Nej jag kan inte säga annat. Har redan haft två veckors semester. En kvar nästa vecka och den får jag iallafall tillsammans med älsklingen som går på semester idag.
Just nu är han iväg och firar in semestern med en del av sina jobbarkompisar och andra vänner medan jag är hemma med Moa och myser. Eller ja, det är inte mycket till mys när Moa far omkring och gör kullerbyttor medan jag mest är trött och tråkig enligt henne.

Nästa vecka och veckan därefter går i renoveringens tecken.
Vi ska fixa till övervåningen så vi alla får plats, ja eller de två yngsta i familjen får var sitt rum iallafall. Och vi får inackordera oss i hallen däruppe mellan de båda barnrummen. Så det är lite jobb...tapeter som ska rivas och så vidare...ska bli kul och se slutresultatet sen.
Men mitt i allt ska Tommy och jag passa på att göra något för bara oss också. Så nästa helg bär det av till Jönköping och två nätter på hotell. Som jag längtat.....ska bli så skönt att komma iväg och bara få rå om varandra. Lite vuxentid....och det är ju bäst att se till att få det nu för om fyra månader är vi en till i familjen och då går tiden till annat mysigt och skojigt.

Liten börjar kännas i magen nu och allt börjar kännas verkligare, vi är redan i vecka 22. Helt sjukt vad fort tiden går...det måste vara för att det är sommar. För när jag väntade Moa så tyckte jag inte det gick såhär fort. Nu kan man börja kika på diverse grejer till liten. Igår var vi faktiskt iväg och inhandlade en spjälsäng. Jag blev kär i den så fort jag såg den på blocket. Lite vit färg på spjälorna bara och lite mer svart på det andra så blir den ju kanon tror jag. Nu är det bara lite annat som saknas.....men det hinner vi ju med. 


Nu måste jag nog gå upp med Moa och se till så hon lägger sig så jag med kan krypa ner och chilla....somna lär jag väl inte göra förrän Tommy kommer hem......
  






Blogg listad på Bloggtoppen.se