En låååång men innehållsrik helg

Ja då var det måndag igen och jag vaknade med en stor klump i magen av jobbångest. Att det alltid ska vara så trögt att gå från nattveckorna till dagveckorna. Trivs verkligen med att jobba natt, kan jag inte få göra det hela tiden? Men det går nog kanske inte...Tommy skulle inte bli glad iallafall. 

För er som inte sett Twillight och efterföljande film rekommenderar jag er att se dem. Fasiken så bra de är. Var ju på bio i fredags med Tommy på New moon och har nog aldrig suttit så fängslad vid en film som denna. Men jag måste nog ge de som sätter genren på filmerna lite kritik. Jag tycker inte alls det passar att sätta dem under kategorin skräck, snarare romantik/drama. En Romeo och Juliafilm i vampyrtappning. 
Efter filmen blev det ett besök på chinarestaurangen bredvid biografen. Orkade inte knalla ner till O´learys och kände lite att deras revben inte skulle få plats i magen efter godiset och chipsen under filmen. Lite lättare med strimlad fläskfile med champinjoner och ris. Gott som tusan och efteråt hade jag lätt kunnat somna på stört. 

Lördagsförmiddagen spenderades på stan med Tommy och Moa. Sen bar det av till svärfar för att fira hans tjejs son som fyllde år. Fick en himla massa god thaimat och tårta på det. Sen hämtade Therese upp mig och Moa så vi åkte och handlade sen bar det av hem till oss för lite Wiispelande och vindrickande medan Tommy var på fotbollsspelskväll med grabbarna. Barnen skötte sig exemplariskt nästan hela kvällen och somnade gott tillslut så jag och T kunde snacka skit och dricka lite mer vin och slå varandra i bowling, basket och andra spel. Tiden går fruktansvärt fort när man har roligt och klockan blev tillslut massor. Tommy trillade in straxt innan två och klarade sig från att bli utelåst =)

Söndagen gick med en himla fart. Städning och lussekattsbakning stod på schemat och därefter adventsfika med delar av släkten och nära vänner. Jag blev mäkta stolt när jag fick beröm för mina lussekatter, nu vet jag att jag kan baka det med. Håller ju på att bli en riktig bullmamma. I veckan blir det nog att baka lite pepparkakor med Moa, degen ligger i kylen och väntar på oss. 
Under kvällen blev det mys i soffan med en film som det inte gick att koncentrera sig alltför mycket på då Moa bestämde sig för att hon minnsan inte skulle sova. Sprang ner och upp flera gånger. Tillslut gav vi upp och hon fick somna på soffan. Den ena perioden avlöser den andra hos barnen. Ingen ro och ingen vila, men det är ju charmen med att ha barn. Tur att hon iallafall sover när hon väl somnat, eller ja oftast iallafall.

Har lärt mig en sak den här helgen iallafall och det är att inget är som det verkar i verkligheten. "I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna".

Nu är det dags att ta tag i den här dagen och bege sig till jobbet om en stund då....

Slut på veckan...dags för fredagsmys!!!

Ja herrregud vad den här veckan har gått fort. Men det är nog bara för att vi haft så mycket att göra hela tiden. Och resultat har det ju gett med här hemma. Gardinerna är strukna och uppsatta på de nyputsade fönstrena. Det är städat och fint nästan överallt. Moa har lite leksaker som gärna får fötter och hamnar lite här och där.

Igår var vi på BVC så att Moa kunde ta sitt vaccin. Hon var helt otroligt duktig. Jag blev lite orolig när vi hörde barnen som var innan oss som skrek och grät för att det gjort ont, jag trodde Moa skulle göra lika som dem men inte då. Hon var så duktig, skuttade in i rummet och började genast prata om vilket klistermärke hon ville ha. När nålen kom fram blev hon så fascinerad så hon satt och pratade med sköterskan och frågade en massa och tittade på hur hon gjorde. Och vips så var det klart.
Det roliga var ju i det hela att vi var för tidsoptimistiska så vi kom alldeles för tidigt till BVC, redan strax efter två men de öppnade inte förrän klockan fyra. Så det blev en tur ner till stan där det blev handlat på Östenssons och på "gubbdagis" och så blev det en fika med mor och far som sen körde upp oss igen till BVC vid fyra.

Ikväll blir det bio för mig och Tommy. Vi ska se New moon. Tyckte första filmen var grymt bra så då måste väl uppföljaren vara minst lika bra. Och då passade det ju bra att vi råkade få ett par gratisbiljetter för ett tag sen av våran snälla försäkringskille. Om vi orkar lite mat efter biobesöket så blir det nog en tripp till O´Learys. Har inte varit varken där eller på bio på evigheter så det ska bli så skönt så att hitta på något bara vi två.
Så nu borde jag kanske avlägsna mig från datorn och bege mig ner i duschen och se till så jag blir lite ren och fräsch innan det är dags att åka. Ett stort tack till snälla T som ställer upp och passar Moa så vi kan ta oss en liten paus tillsammans. Du är guld värd, Love U!

Kvällskamp

Ja herregud vad jag får krångla med Moa på kvällarna nu när jag är ledig. Hon ska minnsan inte gå och sova, jo om hon får ligga i mammas säng. Men den lilla "gubben" går inte när mamma är hemma. För mamma vill sova själv i sin säng, ja själv är jag ju inte eftersom det lika mycket är Tommys säng men ni fattar vad jag menar.
Idag när Tommy gjorde sig iordning för innebandyn blev hon som förbytt, skrek och gorma bara för att hon inte skulle sova. Och jag försökte med allt men hon gav sig inte. Tillslut lät jag henne sitta i trappen och tjura och ignorerade henne totalt och efter tjugo minuter kom hon på att det var väl lika bäst att lägga sig kanske. Vilka duster man kan ha med en så liten människa. Hon är så klok och lillgammal i mellan åt så man kan knappt hålla sig för skratt. Nu ligger hon i sin säng iallafall och jag hoppas att John Blund har varit där och hälsat på och att han gav henne extra mycket sömn så jag med får sova gott inatt. Har ju inte varit hemma på hela helgen nu så det är dags att få knoppa i sin egna säng ordentligt.

Imorgon står det utbildning i min kalender. Vi ska få lära oss ännu ett nytt datasystem på jobbet. Och en sak jag inte kan få rätsida på är hur i hela friden vi ska kunna lära oss något på 75 minuter. Det borde ju vara så att det kommer ett utbildningstillfälle till, annars får nog utbildarna tänka om lite.
Efter utbildningen ska jag in till stan en snabbis och handla lite nya pepparkaksformar till oss. För imorgon kväll är det dags för pepparkaksbak på dagis. Och man var tvungen att ta med egna don...formar och kavel alltså. Och oturligt nog så kom mina formar bort i flytten...jag har letat överallt och de är verkligen borta. Ibland tror jag vi har en liten hustomte här hemma som ställer till det för mig, för saker försvinner hela tiden eller så ligger de inte där jag lade dem sist. Verkligen kusligt ibland.

Ska gå upp tidigt imorgon och ringa BVC tänkte jag. I torsdags när jag ringde för att kolla om Moa kunde ta vaccinet även om hon hostade lite så sa de att vaccinet var slut men nu har jag hört massor som vaccinerat sina barn iallafall och senast idag läste jag att de vaccinerar småbarn och skolbarn som vanligt men att de vuxna som ska ta spruta nr två får vänta. Så nu vill jag veta vad som gäller!

Lite surfande nu och sen blir det sängen. Märks i huvudet nu att jag hade vakennatten och inte sovit så värst mycket idag. Så ska jag orka med morgondagen är det lika bäst att gå och se vad kudden gör.





1 vecka

Ja en vecka kvar till första advent så nu kommer väl tiden bara rulla på. Men ju fortare det går desto snabbare får vi vår och värme igen. Jag är verkligen inget fan av den här årstiden överhuvudtaget. Regn och rusk, sen kyla och slask och om man har (o)tur så kommer snön också. Isch, jag vill bara krypa ner under täcket i min säng och stanna där till det blir varmt och mysigt igen men tyvär så fungerar inte en människas liv så. Man ska jobba, umgås med nära och kära och fylla upp så mycket tid som möjligt med en himla massa saker som man egentligen inte hinner med.
Så stressas det och man mår dåligt. Inte konstigt att så många idag mår uselt. Nej nu är det dags att vi lär oss att strunta i "måstena" ett tag och bara gör det där allra nödvändigaste. Sen slår vi oss ner i soffan/sängen och stannar där ett bra tag och bara "är"!

Idag fixade jag iallafall lite julkort....inget måste men jag tycker det är kul. Avslappning framför datorn ett tag innan det var dags för dusch och jobb. Vakennatt står på schemat sen är man ledig ett par dagar.
Ska bli skönt att styra och ställa här hemma och umgås med familjen. Tommy har lovat att han ska laga mat imorgon, det ska bli spännande. Ni som känner honom vet att han har glidit på en räkmacka sen vi blev tillsammans och ni andra kanske fattar att det egentligen är enbart jag som står för käket i vårat kök. Han kan nog om han vill och lägger ner lite energi, men det är lätt och smidigt när jag gör det. Men nu ska han få bevisa att han kan. Ser fram emot det. Han pratade om klyftpotatis så vi får se vad det blir.....

Nej nu blir det en stund framför dumburken, datastolen här på jobbet är inte så bra för min svans har jag märkt. Får ruggigt ont efter en stund så då får man byta lite. Ha en fortsatt trevlig söndag och njut den sista stunden för snart är det måndag igen och ännu en ny vecka börjar.

Puss

Det börjar se ut som ett hem igen..

Suck, pust, stön och stånk!

Fasiken vad tråkigt det är att städa men attans så fint det blir när det är klart.
Håller på med övervåningen idag. Sorterar kläder, plockar undan en massa skit, sorterar papper, bäddar rent och så vidare. Nu ser man fåtöljen och skrivbordet i hallen igen. Och snart kan man ligga i en nybäddad säng...eller ja inte jag då. För jag ska jobba i vanlig ordning. Nästa vecka ska det fixas med gardiner till alla nyputsade fönster, ja de blir nog rena i helgen om Syrenskan får bestämma =)

Nästa helg är det ju första advent!! Herregud säger jag bara, var tog all tid vägen? Har ni börjat göra julfint eller väntar ni lite till? Här ska iallafall julgardinerna upp...men pyntet får vänta lite.

Nehej, fixa nått att äta då kanske så man står sig till frukosten imorgon. Ha en trevlig fredagkväll.

Höstdepp

Tjoho, ville bara tala om att bloggen fungerar fortfarande men konstigt nog så har jag inte haft varken tid eller lust att uppdatera den.
Har ju inte mer att göra nu än vad jag hade för över en månad sen så varför jag inte har tid, det får man fundera mycket på. Kan ju vara så att lusten för att blogga har kommit av sig lite och så kanske det kan vara så att det faktiskt är skönare att ligga på soffan än att sitta i datastolen när man är ledig och fri från andra förpliktelser. Men nu fick jag tid över och lusten verkade infinna sig ordentligt idag.

Hur långt har alla kommit i sitt julklappsletande egentligen? Jag säger till mig själv varje år att jag inte ska stressa, bara ta det lugnt och börja i tid. Men jag tycker inte det spelar någon roll när man en börjar, blir uppstressad iallafall och tycker det är svårt att hitta på saker. En julklapp ska passa ung som gammal, kille som tjej för 300 kronor. Den andra julklappen ska börja på bokstaven i och kosta 150 kronor. Och den tredje julklappen har jag ingen aning om för det är inte bestämt ännu vem som ska ha den och vart den ska delas ut. Har ju sen några småjulklappar med som ska delas ut men dem är inte lika svårlösta. En liten tjej på 3 år är lätt att behaga, iallafall när det kommer till klappar.

Från det ena till det andra. Telefonen ringde nyss och det var från barnmorskemottagningen här i stan. Jag måste på undersökning.....brukar ju förnya mitt recept på p-piller via nätet och gjorde så även denna gången men de där uppe (på lasarettet) tyckte visst att jag inte skulle komma undan den här gången utan ett besök innan jag fick det nya receptet. Tyckte jag var där igår...eller ja för några månader sen men tydligen har det gått två år sen sist så det är väl lika bra att gå dit på torsdag och kolla så att maskineriet fungerar som det ska.
På torsdag är det även dags för att svänga förbi optikern för att hämta mina nya brillor och linser som jag beställde och provade ut förra veckan. Några tusen fattigare, men vad fasiken man måste ju kunna se ordentligt. Ser så illa nu så att jag inte ens hälsar på människor på stan. Så har jag inte hälsat på er så är det inte för att jag är sur och tvär utan för att jag inget ser.

Nej nu ska ytterkläderna på, för här ska staplas ved. Tur att gubben är hemma så vi är två. Det går ju mycket fortare då!

Ha det bäst alla....och jag ska försöka att uppdatera lite oftare...märk väl..försöka!!
Blogg listad på Bloggtoppen.se