Men, idag skulle det väl inte snöa?

Det första jag gjorde när jag vaknade var att titta ut och konstaterade att det där vita sattyget fortfarande föll ner från himlen! När ska det sluta? Ok, jag ville ha lite vinter men nu får det räcka med snö. Det får gärna ligga kvar och vara vackert ett tag till men det behöver definitivt inte komma mer snö nu.
Nu vill jag ha det som på bilden. Sol, värme och en paraplydrink i handen kanske.
Men om man ska få det så här års ska man kanske bege sig mot varmare breddgrader men då lär jag få åka själv. För gubben min gillar inte att flyga och vill inte åka från Moa så länge. Men en vecka är allt jag begär. Han och jag, tillsammans på en strand. Vore det inte himmelskt så säg!?

Inatt vaknade jag klockan ett av en djävulsk migränliknande huvudvärk, tog ett par tabletter och fick försöka sova sittandes i ca tre timmar till huvudvärken hade släppt lite. Efter en timmes sömn ringde Tommys larm och han åkte och jobbade. Huvudvärken var borta men jag hade svårt att somna om, men till slut somnade jag om och fick sova till cirka nio då Moa bestämde sig för att gå upp och bra var väl det så vi hann med frukost och allt annat innan dagis och jobb. Och på tal om det så är det dags att fixa till sig och Moa nu så vi inte kommer försent till dagis.


Som om man inte visste

Hittade denna skylt på min promenadväg till jobbet igår. Jag går förbi en stoor kulle där det är väldigt populärt att åka pulka på vintern och nu sista tiden har det varit lite debatt runt denna kulle eftersom det ligger två stora vägar i anslutning till denna med mycket trafik på. Vissa tycker att det borde sättas upp någon form av skyddsnät så att barnen/ungdomarna/de vuxna inte åker ut på vägarna. Jag kan tycka det är en bra idé men istället har man satt upp denna skyllt i början och i slutet av cykelbanan som går i anslutning till backen. Men vad medför en sådan skyllt egentligen? Alla vet väl om att man åker där på eget bevåg, eller? Ja lite full i grin blev jag allt på min promenad och var tvungen att ta ett kort på denna meningslösa (enligt min åsikt) skylt!

Sista på läääänge


Ikväll blir det pizza och sen ska det dröja läääänge innan det blir en igen. Ska ju som sagt var skärpa mig med vad jag äter och motionera mer. Hänger ni på eller följer ni mig bara här och skrattar åt mig när jag sitter här och skriver hur jag våndas och hur jag ångrar mig!?

Imorgon ska vi fira lillebror som blivit ett år äldre och förhoppningsvis visare. Undrar hur dags det var sagt? Får kolla upp den delen tror jag. Minnet är ju inte riktigt som det ska på mig. Det försvann när jag ammade och sen dess har det inte kommit tillbaka fullt ut, eller ja man kan ju skylla på det iallafall.

Nej nu ska här kollas travet och se om man dragit in storkovan idag eller inte. Har ju för första gången i mitt liv spelat på hästar. Men jag tror nog att det går åt fanders som med allt annat när det gäller spel. Det är tur man har tur i kärlek iallafall.

Ha en underbar lördagkväll...Kramers

På måndag....


.....ja då händer det grejer. Nu mår jag allt för dåligt över mig själv och hur jag ser ut. BYE bye skräpmat, bye bye godis och HEJ bra mat, motion och stegräknare.
Har ju fixat det förut och kommer fixa det igen. Måndag, tisdag, torsdag och fredag kommer jag gå ut till jobbet. Ska fråga farmor om hon har några såna där broddar till skorna att låna mig. Nu ska här ut och knallas!
Det kommer bli jobbigt och jag kommer bli stans ragata ett tag framöver men det får bli så...nu orkar jag inte med mig själv längre!!!

Idag har vi spacklat i gästrummet, nu är det bara resten kvar sen har vi ett fint gästrum att erbjuda den som vill stanna över hos oss.

Vad har mer hänt sen sist?
Jo vi har ju kollat på bil. En superfin Ford Focus C-Max 07 som vi har tokförälskat oss i. Efter lite dektektivarbete har vi kommit fram till att den kan vi kosta på oss. Så idag var mamma Sandra på banken och fixade lite lån och på onsdag skrivs pappren. Så förhoppningsvis så har vi pärlan här hemma på torsdag (fan jag jobbar ju då). Imorgon ska vi till bilfirman och kolla så att allt är under kontroll och förhoppningsvis så får vi (läs Tommy) provköra den.

Igår tog Moa sin andra spruta med vaccin och var lika duktig som sist. Trots att hon hörde de andra barnen skrika och gråta för att det gjort ont. "Mamma, så där kommer inte jag låta sen när det är min tur. Jag vet ju att det inte gör ont."
Så söt, stor och förståndig min lilla har blivit. Var tog min bebis vägen?
Med kisseriet på natten har vi inte kommit så långt. Det är blöja som gäller igen. Tänker inte stressa på henne utan hon får köra till hon säger själv hur hon vill göra. Dock har hon kissat på sig mycket på dagarna nu. Antingen så är hon så upptagen med annat så hon inte hinner eller så vet jag inte. Om det är urinvägsinf. på g så borde man väl märka det. De klassiska symptomen är väl sveda och lukt va? Borde väl en undersköterska som jag veta egentligen, men som virrig mamma känner jag mig lite osäker.

Har problem med en annan sak eller person som jag inte vill gå in på alltför mycket här men tankar och annat tar min energi....men förhoppningsvis så är det över inom kort. Problemet blir löst och jag behöver aldrig mer höra av människan ifråga.

Men nu så får det räcka med bokstäver för idag. Två journätter på jobbet med lite sömn, upp tidigt på dagarna och håll i gång till sena kvällen har satt sina spår i kropp och knopp. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll och en bra helg.
 





måste bara testa en sak

Nu ska vi se sa den blinde till den döve....

Och det funkade!! Jippie




Kissfritt

Ja inatt var det kissfritt i sängen men inte tack vare att Moa klarade sig från att kissa i sängen utan för att hon valde att ha på sig blöjan. Man ska skynda långsamt har jag hört och jag tänker inte stressa henne till att bli blöjfri på natten. Hon klarar sig på dagen och bara det är en bedrift i sig. Hon känner väl sig inte mogen att vara utan blöja på natten och då får det vara så.

Idag är en sån där dag när man verkligen inte ville kliva ur sängen.
-Veden var slut här inne så det första jag var tvungen att göra var att hämta ved i garaget = kallt, tungt och jävligt.
-Sen trodde jag att filtrena till kaffet var slut och att vi glömt de jag handlade igår i affären för jag hittade dem inte, men Tommy hade gömt dem på ett annat ställe = många svordomar innan jag hittade dem.
-Försökte få tag i min banktant men hon är som vanligt ute = vänta till tolv med att ringa igen och då är hon säkert på lunch.
Och såhär kommer säkert dagen fortsätta så det hade varit lika bra att stanna i sängen, men som jag sagt förut, det går inte när man har världens bästa dotter hemma.

Ikväll är det dags för jobb igen. Har den här journatten och imorgon kvar sen är det dagpass igen som gäller. Fasiken vad fort den här nattperioden har gått. Bara susat förbi....nu är det 4 veckor dag som gäller. Och som vanligt är jag inte ett dugg upplagd för det. Älskar verkligen att jobba natt och skulle kunna jobba det ständigt, men jag tror inte det funkar ute hos oss för då måste det krånglas med schema och grejer och det görs det tillräckligt iallafall. Och jag tror ingen annan vill gå ständig dag heller så jag kan fortsätta drömma. Det är bara att åka och jobba och se glad ut. Har semester den 30 och 31 januari så jag har iallafall något att se fram emot.

Nej nu ska jag resa på rumpan och göra något nyttigt istället. Men det är svårt att hålla sig härifrån när äntligen blogglusten har kommit tillbaka.

Godförmiddag

Idag fick de bli lite sovmorgon.
Somnade skitsent även fast jag var trött och sen hann jag bara somna så var det dags för kissiga lakan inne i Moas säng. Insåg att jag inte hade lagt fram några rena sängkläder, miss av mig, så gissa vem som blev glad över att få ligga i min säng inatt. Men vi kör på inatt igen, om Moa vill det.
Det sura med det hela är att vi inte har någon tumlare inkopplad ännu så det blir en himla massa tvätt att hänga på en liten yta. Men det får väl gå.
Ska ju snart sätta igång med den nya tvättstugan så det blir lite ordning och reda. Kan man ta ett kort och skicka till Simon och Thomas eller något annat inredningsprogram tro?! Skadar väl inte att försöka.

Sitter nu här med mitt kaffe och försöker planera dagen och i skallen är det fruktansvärt tomt. Om jag fick bestämma skulle jag sätta mig i min fåtölj med en filt och läsa hela dagen men det funkar ju inte när man har en snart 4 år gammal dotter hemma. Har ju lovat henne att vi ska hitta på något under dagen. Frågan är bara vad? Gå ut och bygga en snögubbe kanske. Såg att temperaturen ligger +- 0 idag så det borde ju funka. Eller så kanske vi ska börja med den där belöningstavlan som jag funderat på att börja med. Klippa och klistra lite och bestämma hur vi ska gå till väga. Ja lite kom jag ju på, nu ska vi bara komma på vad vi ska välja.
Lunchen ska jag väl börja med snart också. Får bli lite rester idag, såg att det fanns en del i kylen att ta av. Och ikväll har mannen lovat mig att hjälpa mig i köket med en baconsås och pasta. Han måste ju ha matlåda nu när han börjat jobba igen och det är ju inte mer än rätt att han då får hjälpa till med maten.

Skulle behöva städa med märkte jag nu när jag såg mig omkring men det får bli morgondagens projekt. Man kan ju inte göra hur mycket som helst på en dag heller. Räcker med att jag måste tvätta....
Så nu har jag nog inte tid med det här längre, dags att ta sig an dagen och se vart den leder mig.

Ha det bäst alla där ute
Ja då var kvällen äntligen här men med en massa tjat och trix och gnäll i vanlig ordning.
"Maaaaamma, jag vill inte sova själv"
"Jag vet att du inte vill, men du SKA det"
Och självklart är man ensam om den dusten som vanligt eftersom min käre sambo tränar innebandy. Men jag håller i, jag ger mig inte. Jag ska fixa det här. Mamma behöver sin säng, sitt utrymme och sin egentid.
En ny prövning står vi inför också. Moa ska sova utan blöja...kan de vara därför hon är osäker och inte vill somna? Pottan står redo och sängen är utrustad med plastad frotté, nu kör vi!

Imorgon väntar en hel hög med otvättade kläder och lakan. Så jag vet vad jag har att pyssla med och så har jag lovat Moa att vi ska hitta på något skoj också. Får se vad det blir....en utedag eller en tripp till mormor och morfar kanske om de är hemma.

Men nu så ropar sängen på mig och det lär nog inte ta många minuter innan jag sover som en gris.

Godnatt
Ja lite av det som finns i muggen här nedan skulle inte vara fel nu när man börjar bli påminnd om tröttheten och kylan i kroppen som kommer med den, men först måste jag ju slå på kaffet kanske!




Hur kan det här bli tro?

Har i vanlig ordning suttit och pulat lite med min blogg...i brist på annat liksom.
Men har av någon konstig anledning tappat bort alla bloggadresser jag hade vid sidan av här förut så nu måste jag ut på jakt av dem.
Men vad säger ni, är den hemsk? Var ärliga!

Trött som en.....sengångare kanske?










Ja efter en eftermiddag ute i snön så blir man rätt trött och seg. Men roligt hade vi iallafall, jag och Moa medan Tommy var på uppkörningen.
Måste medge att jag var tvungen att hitta på något annars hade jag hunnit bli tokig under tiden vi väntade på att han skulle ringa. När vi lekte som bäst så ringde mobilen och JA han hade klarat sig så numera är pappan i huset den som får köra oss runt på roliga saker.
Men ja, jag ska ta mitt kort jag med så småningom men jag tänker inte säga när eller lova något för det är dumt att göra det ifall det inte händer än på länge.

Nu ligger liten i sin säng efter mycket om och men och vi får se hur det artar sig. En person berättade för mig nyligen att de hade kört med ett belöningssystem när något skulle göras så jag tänkte att jag ska köra på samma stuk och se om det funkar. Jag kikade ju ett tag slaviskt på nannyakuten och allt vad det hette på tv och fick diverse uppslag därifrån och det funkade ju på de barnen så då borde det ju fungera på mitt barn med.
Jag vet att alla inte är så imponerade av vissa metoder men provar man inte så vet man ju inte om det fungerar eller inte så, here goes.

Nu är tvätten hängd och brasan tänd, ska ta mig lite kaffe och bara vara en stund. Tommy är på innebandyn (fick av någon konstig anledning köra dit) och Moa sover förhoppningsvis där inne på sitt rum så nu är det bara jag och kissarna som får rå om varandra en stund.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Aj som faen


Vet ni att det är fruktansvärt varmt på en lucka till en braskamin? Det fick jag känna på i morse när jag skulle elda för att få upp värmen i vårat bruna kråkslott. Och så som jag har tjatat på Moa att hon inte får röra dessa luckor för att de är varma och så lyckas jag att bränna mig själv istället! Klantigt, mycket klantigt. Men det är ju Sandra i ett nötskal.

Alla som känner mig och min familj vet att våran dotter är rätt envis av sig och är duktig på att försöka få sin vilja igenom till varje pris. Och ni borde även veta då att mamman i huset är lika envis, om inte värre.
Igårkväll ville inte lilla fröken lägga sig i sin säng trots att ögonen gick i kors. Och jag försökte bra länge få ur henne varför hon inte ville ligga i sin säng och somna själv. Hon har ju varit duktig på det ända sen vi flyttade in i huset. Och efter mycket om och men fick jag fram att hon var rädd att jag skulle springa ifrån henne. Och jag fick förklara för henne på bästa möjliga sätt att det tänker jag inte och inte heller pappa. Att vi eller någon av oss alltid finns där för henne och även om vi jobbar eller är iväg av någon anledning så är det ju alltid någon hos henne. Men trots det så skulle hon inte sova ensam på sitt rum. Men efter en låååång stund inne på hennes rum med diverse sagor om allt möjligt och lite kill på ryggen så somnade hon och en trött mamma kunde krypa in till sin säng. Klockan var kvart i tio och jag tänkte att den här natten kommer inte bli skoj, men hör och häpna så sov hon hela natten och vaknade inte förrän jag klev in och väckte henne innan det var dags att bege sig till dagis.

Så nu är det strax dags att hämta den lilla envisa tjejen på dagis, käka lite mellis och sen hitta på något skoj så hon är riktigt trött ikväll och hoppas på att det går bättre med läggning ikväll.
Och så ska vi hålla våra tummar och tår för älsklingen ska alldeles strax iväg och köra upp!!

Tänkvärda citat



Den som bedrar alla, bedrar även sig själv.


Egoism är att skapa sin lycka på andras bekostnad.


Den som vill ha rosen måste respektera taggen.


Att försvara ett fel är att fela igen.


Det är svårt att tro att en människa talar sanning, när man vet att man skulle ljuga om man vore i dennes ställe.



En bra bekännelse är bättre än en dålig undanflykt.





Toppenhelg

Ja då var snart den här helgen slut. Men vi har fyllt den väl med besök från Örebro och en massa kortspel och god mat. En lyckad helg med andra ord. Fler sådana helger vill jag ha. Men det är synd att de går så fruktansvärt fort bara. Tack Malin och Peter för en trevlig helg, ses snart igen.



En påminnelse

Efter förra inlägget har jag stirrat massa på det där kortet och nu har jag bestämt mig....jag ska banne mig ha långt hår. Är ju sju gånger snyggare med det än kort. Så det så!!!!!

2010 ger mig bra vibrationer


I´m back
Tog ett litet breake i december för en massa julstök och mys. Men nu är jag tillbaka med nya tag, nya krafter och nya förhoppningar om livet, ödets väg.
Allt känns så otroligt bra nu, det gjorde det ju förr med men på något sätt så glimtade det till något extra när vi gick från 2009 till 2010. Jag vet inte vad men något hände och jag har en magkänsla som säger mig att det bara kommer bli bättre och bättre. Om det är möjligt att det som är bäst kan bli bättre vill säga.

Julen firades som vanligt på diverse ställen. Vi vaknade hemma hos mor och far och käkade frukost tillsammans med den vanliga skinksmörgåsen och kaffet med liten julklappsöppning som avslut. Sedan begav vi oss hem till svärmor där det firades jul med mat och dryck. Ett knytisjulbord och det var lika gott som vanligt. Efter Kalle öppnades det klappar med de mindre barnen (Emilia och Moa) sedan var det dags för de stora barnen att skrapa alla 44 trisslotter som hade inhandlats på diverse håll. Blev inga större glädjetjut där inte. Vi skrapade en pott på lite över trehundra.
Efter det begav vi oss till mor och far igen för att vänta på tomten som var på väg med sin släde. Mötet med tomten var inte som förra året, fyllt med pussar och kramar, snarare tvärtom. Moa var inte alls förtjust i årets tomte, en kram lyckades han snika till sig och ingen lyckades fånga det på kort! Bättre lycka i år. Och det ska tilläggas att tomten såg faktiskt riktigt läskig ut även för oss vuxna med sin stora kran och överväxta ögonbryn. Men julklappar blev det iallafall till minstingen Moa och vi stora fick varsitt paket att öppna med. Jag lyckades få ett paket med jättefina ölglas som också gick himla fint att använda till min cider. När maten lagom hunnit lägga sig tillrätta i magen hade mamma fixat gröt och smörgås till alla och den la sig som ett vitt täcke med snö över julmaten. Vid halv elva tog vi kvinnor med oss våra välgödda magar och begav oss till kyrkan för lite midnattsmässa. Det var lika fint som vanligt med skönsång och musik. Efter det var det bara en sak kvar, sängen. Man somnade riktigt gott efter en innehållsrik och oerhört julig afton.
Det nya året firade vi in hemma i vårat bruna kråkslott med nära och kära. Jag bjöd på casslergratäng och sallad och en liten efterrätt till det. Det skrattades och skrålades mest hela kvällen. Många roliga diskussioner uppstod och alla lyckades hålla sams även om åsikterna var olika. Några eftersläntrare dök in och räddade vårat tolvslag, de hade raketer med sig. När tolvslaget närmade sig tog vi på oss de varmaste kläderna vi hade, gick ut med våra glas och vår skumpa och skålade in det nya året, 2010.
Är så glad över att jag fick fira detta med vissa människor. Tillsammans ska vi göra 2010 till det bästa året på länge och jag vet att det kommer gå fint. Ett nytt år kommer med nya möjligheter sägs det ju och jag vet att det stämmer.

Så nu vill jag bara avsluta med att önska alla ett gott nytt 2010. Var mot andra så som ni vill att de ska vara mot er så kan det inte bli mer än bäst.
Mitt löfte till mig själv är att bättra på min självkänsla, bli mer mig själv och att stå för den jag är!
Blogg listad på Bloggtoppen.se