2 flaskor vin...

...avverkades igårkväll. Först fikades det på en massa onyttigt men gott sen gick vi på vinet och beställde pizza. Så gott och så mysigt så. Johan fick pussla med Moa...hela tiden nästan. Vi pratade en massa strunt och om kryssningen såklart. Kikade på en massa kort från festen i somras, när Tommy hade gamnacke och en del andra hade tävling i vem som hade störst mage. Ja kul var det iallafall.

Nu ska jag fixa till mig för det är dags att börja jobba dag igen. Har ingen lust med det nu när man haft det bra och har jobbat natt. Men sånt är livet!!

Slut

Ja nu får det vara slut på julpynt och annat på bloggen, nu får det vara som vanligt igen. Här hemma får gardiner och sånt stå kvar tills vi ska packa ner allt för gott, det är ju snart dags att flytta ju. Fan vad jag längtar.

Egentligen borde jag gå och fixa till mig för jag ska knalla till Maxi och handla lite men det är rätt skönt att sitta här i soffan med morgonrocken, sörpla på kaffet och bara vara. Tommy gick upp till svärmor en stund, hon behövde visst hjälp med nått och så ville barnen leka med varandra.

Nej ta sig i kragen och piffa till sig, det här håller ju inte om jag ska städa och fejja med innan folket kommer! =)

God fortsättning på julen....


Ja nu sitter man här och lugnet har lagt sig i kroppen, julstöket är över och jag är ledig från jobbet fram till på måndag. Så nu kan man sitta ner i lugn och ro och inte behöva bry sig om stress och annat. Och jo jag vet att man inte ska stressa och så över julen men kan man låta bli när man ska fara fram och tillbaka hit och dit?
Nästa år ska iallafall vi ha hand om juldagens firande och det blir skönt att slippa fara då. Inget illa ment till er andra men det tar faktiskt på krafterna att fara så som vi gör och speciellt när man inte kan ta sig någonstans för egen maskin, då vi inte har egen bil och körkort. Men tack till er som ställer upp och kör på oss när vi behöver det...ni är guld värda!

Slog ihop några kort från julafton så ni ser att det faktiskt har firats. Snön kom ju faktiskt på julaftons morgon men inte i några mängder. Moa öppnade paket nästan hela tiden tycker jag och så åt vi en massa god mat. Under kvällen innan jag åkte och jobbade lektes det med en del leksaker som Moa fick och så satt vi och bubblade om allt mellan himmel och jord med varandra.
Juldagen firades i Hallsberg med god mat och julklappsutdelning. Barnen blev som vanligt överrösta med julklappar och roligast var det nog att se allt lilla Eve fick. Moa var mest intresserad av Eve´s leksaker än sina, varför är det alltid så?
Vi vuxna hade ju julklappslek och slogs om en massa roliga klappar som började på bokstaven N. Tommy lyckades få tillbaka sin egna klapp som han köpt, nubbeschack, och jag öppnade ett paket med en nackmassageapparat i som jag fick behålla tack vare att folk varit så påhittiga och hittat en massa bra saker på bokstaven n som alla ville ha. Men i slutändan tror jag alla blev rätt nöjda, det är ju bara en lek liksom. Det är dumt att tjura i juletider eller hur? På hemvägen var det lite halt och en himmla massa eländig dimma men vi tog oss hem och jag hann i god tid till jobbet. Men jisses vad trött jag var när jag kom till jobbet....trodde aldrig klockan skulle bli elva så jag fick sträcka ut mig i joursängen. När det väl var dags skulle jag kika på sista timmen av en Piratesfilm men somnade i första pausen och vaknade vid sex av att hela rummet var så ljust, och tro fan det när man somnat till tv´n. Så de var bara att stänga av och somna om en liten stund innan det var dags att gå upp.

Under gårdagen var vi en svänga på stan...förstår egentligen inte varför man envisas med att varje år gå ner dit när man vet att det är mellandagsrea och hela stan är full av folk som ska handla eller byta julklappar som de inte vill ha eller som inte fungerar.
På kvällen fick vi sällskap av Jensa, Larsa, Mia och Mange. Vi spelade lite kort och köpte hem skräpmat från Rimini. Jag måste ju skryta lite med att jag lyckades vinna sista omgången av texas och kom tvåa en gång. Brukar inte gå så bra för mig annars så de va rätt skoj.

Idag blev det den sedvanliga lördagsfikan på Ströget med mamma, pappa, farmor, Jensa, Tommy(morbror) och Marie. En snabbsväng på stan hann vi med också men Moa har en tendens till att tjura till när vi är på stan och då är det inget roligt. Och idag var inget undantag så efter en stund bestämde vi oss för att åka hem istället för att släpa på en tjurig tjej som inte tyckte om varken oss eller någon annan som pratade med henne. Jag började med maten när vi kom hem och sen har jag mest bara slappat efter det...fixade med räkningarna och adressändringen också så det är gjort. Och nu så sitter jag här då och tänker inte göra speciellt många mer knop idag. Kvällis och sen mys framför tv´n låter som en bra ide, eller?

Imorgon får vi besök under eftermiddagen av Lissan och Johan. Vi ska prata kryssning och annat. Köpte lite vin idag så jag hoppas att Lissan är lite sugen och inte ska jobba alltför tidigt på måndag, om hon ska jobba överhuvudtaget vill säga. Jag har ingen aning om hur frisörer jobbar såhär i juletider. Johan får väl dricka dricka för jag antar att han kör...sorry gubben men du får spara dig till kryssningen =)
Så under förmiddan imorgon blir det lite städ och handling innan mjölbyborna kommer.

Nee nu måste jag resa lite på mig...arslet har somnat på mig. Sitter man fel då eller vad kan det bero på? Kanske skulle kolla vad vi ska äta till kvällis och sen vara lite social med resten av familjen...inte för att de verkar så myssugna just nu. Tompa spelar tv´spel med Larsa och Moa är på sitt rum med Emi och leker med alla julklappar hon fått. Så.......jag får väl sitta här och titta på när de spelar eller nått =)

Ha de bäst....kramers

Jobbhelgen är över...

Och jag kan pusta ut ordentligt. Nu ska jag inte jobba förrän julaftonsnatt. Meen vad pissigt tänker ni säkert men för mig är det rätt lugnt. Jag har ju journatt så jag får förhoppningsvis sova hela natten. Så jag hinner ju vara med på allt julfirande ändå.
Nu är klockan typ tjugo i två på eftermiddagen och jag har precis gått upp och mumsar i mig en panpizza....orkade fan inte laga nått avancerat när bara jag skulle ha. Tommy drog till Linköping och Moa är hos sin farmor och lillfaster. Så nu tänkte jag att jag skulle klä på mig, fixa till burret, eller bara dra på en mössa och knalla ner på staden en stund. Har ju två kransar och lite ljus att inhandla. Måste ju upp till kyrkogården och göra lite fint såhär vid jul.

Dessutom så har jag fått lov att handla lite kläder så här inför jul och nyår...Tommy mummlade nått om att han gjort av med lite mycket pengar i fredags så det var inte mer än rätt att jag fick handla lite om jag ville...Älsklingen är bra rolig han!

Men först måste jag ju bara säga att i lördags hade jag en så trevlig förmiddag (och eftermiddag med). Chipsligan träffades en stund för att byta lite julklappar och det är ju helt sjukt roligt att se hur kreativa en del kan vara. Utav Jossan fick vi varsin dvdfilm där hon på ett så fint och kärleksfullt sätt hade satt ihop en historia om alla oss tjejer, hur hon mött oss och hur vi kommit att bli en del av hennes liv. Nu kom ju jag in på sluttampen men hon hade lyckats få med mig som en joker och lyckades så himla bra. Av Lina fick vi varsitt halsband och en porslinsängel, för hon tyckte ju att vi var hennes änglar. Anna tyckte vi skulle få lyxa lite och hade slagit in varsitt paket med ansiktsmask och rengöringsskrubb. Det ska jag spara till jag premiärbastar i mitt nya badrum i huset! Svägo Maria hade stött på lite oväntad tidsbrist (moa var ju där och härjade omkring) så hennes klappar kommer senare så nu väntar man med spänning på dem.
Efter den fina och roliga lilljulen var det dags för en liten tripp till Maria och Mange. Mange fyllde ju år och hade lite kalas. Det bjöds på mat och fika och gott sällskap. En himla massa folk satt och pratade och umgicks. Efter några timmar så var det ju dags för mig att jobba igen så då var den roliga och fina dagen över. Men oj vad trött jag var på kvällen på jobbet sen. Det tar på krafterna att umgås med nära och kära men gud så trevligt att känna att de finns där och tar emot en om man snubblar.

Tack tjejer för de fina klapparna och tack för att ni släppt in mig på era kvällar. Jag behövde lite omväxling i mitt gamla vanliga liv och jag kan säga att ni fyllt det med både ljus och värme. Så TACK, ha en riktigt god jul och ett gott nytt år! Ser fram emot nästa date....

Jag har fått en AWARD

Jag har fått en Award. Fått den av http://miahmariah.blogg.se/index.html. Tack så hemskt mycket gulliga du.


"Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande!”
“Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa! Kopiera in texten o bilden i din blogg , skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!”
Jag sänder den vidare till:
Ann-Louise http://annlouise-sjostrom.com/

Äntligen...

Ja äntligen är man klar med alla klappar...de ligger här hemma inslagna och färdiga och bara väntar på att det ska bli julafton och juldagen. Ja juldagen drar vi till Hallsberg, ifall någon undrar.

Usch just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska ticka lite snabbare. Börjar jobba klockan 8..eller ja halv nio men jag tänte vara hygglig och komma tidigare. Varför ska man sitta hemma i onödan för när man kan vara på jobbet istället =) Moa är hos Maria och Tommy har gått till sin mamma. De ska gå på Casanovas ikväll. Tur att jag jobbar för dansband är inte riktigt min grej. Visst kan jag en hel del när jag väl hör dem men det är för att de etsar sig fast på nått sätt. Läskigt!

Go´kväll

Måste säga att jag inte kan låta bli att fundera lite fram och tillbaka på hur livet är funtat. Vad är meningen med det, ska man verkligen bli så pass ledsen och sårad som man blir? Är det verkligen meningen att så många på så kort tid bara ska försvinna ur ens liv? Hur mycket ska man orka med? Fick veta i tisdags att en nära vän till oss har förlorat sin bror, han hade bara somnat in och gick inte att väcka på morgonen. Jag fick en kall känsla i magen och visste inte om jag drömde eller inte. Ska det verkligen vara såhär? Två små barn och en urgullig kvinna har förlorat sin pappa och man. Alla mina tankar och känslor tas upp av det här. En massa kramar till de anhöriga. Jag kan inte beskriva med ord hur ledsen jag är för er skull......

Igår var det dags för julbord med jobbet. Eller ja, med två av mina jobbarkompisar och en massa annat folk som också är anställda inom Motala Kommun. Det var trevligt med en massa god mat och gott att dricka, men drickat var rätt så dyrt. När vi tre käkat klart och kikat på lite underhållning åkte vi hem till J för att dricka lite mer och sen gå ner på stan. Hamnade på Brygget, där var det dött, ett band skulle spela men hade paus när vi kom. När vi varit där en liten stund tappade jag lusten och bestämde mig för att bege mig hemåt. M skulle också dra sig hemåt, så när han klev in i sin taxi beställde han en till mig med och medan jag stod utanför och väntade på min taxi så satte bandet igång och spelade och jag kan säga att det var tur jag bestämde mig för att dra för bandet var inte riktigt min stil. Musiken var det väl inget fel på egentligen men jag är riktigt allergisk mot när killar i band inte kan sjunga utan skriker/mummlar ut sitt budskap i micken!! Är det inte meningen att man ska kunna höra vad texten handlar om? Är det inte ett budskap man försöker förmedla i en text?

Jaja, jag var hemma iallafall straxt efter tolv och min kära sambo blev riktigt förvånad när jag kom hem så pass tidigt och inte ens var onykter.

Tommy gick upp med Moa till dagis i morse så jag fick sova lite längre än vad jag brukar. Sen när jag vaknade hade han gjort frukost till mig, god smörgås och kaffe. Älskling kan ibland!

Softade i soffan tills det var dags för mig att hämta Moa på dagis. En promenad dit och en promenad hem. Skönt med lite sol för en gång skull.

Sen blev det soffan igen, Tommy fixade maten idag, pasta och köttfärssås (på burk dock). Skönt att för en gångs skull inte behöva stå i köket och laga en massa mat. Hamnade visserligen där inne ändå framåt kvällskvisten men det var bara för att griljera våran julskinka, så det var bara roligt. Så nu vet ni vad vi åt till kvällsmat med då. Skinkmacka med varm oboy...mysfaktorn var på topp hela dagen här idag. Svärmor var förbi på lite fika med mellan lunchen och kvällsmaten, så trevligt så. Imorgon ska hon ut och valla sin son på Wetternmagasinet, det är någon dansbandsgrej, tur att jag ska jobba =). Moa ska till sin faster Maria och sova över, äta en massa gottit förstås och bli så bortskämd som bara Moa kan bli.

Längtar med spänning till lördag då man får tjuvstarta julen. Ska till Jossan och byta lite julklappar och snacka skit. Ska bli så skojsigt så. Mina julklappar är väl lite mesiga jämfört med vad de andra knåpat ihop men jag känner dem ju inte så väl än så det är svårt att knåpa ihop något personligt till dem då, får slå på stort nästa år istället =)

Nu ska jag se färdigt på Nytt Läge och sen är det final på Hells Kitchen som man bara måste se. Sen är det sängen som gäller så jag orkar med stan och jobb imorgon. Natt natt....

Slutpillat

Nej nu ska jag låta bli att redigera min sida...först blir det bara fel och sen blir det tokigt osv..osv...så nu får det vara över jul och nyår och sen blir det en mer vanlig bakgrund igen!

Förlåt...

Den andra bakgrunden bara försvann...nu hittade jag ingen bra så det får vara lite hipp som haver nu ett tag!

Småplock



Har plockat med lite bilder nu på morgonen när jag kom hem efter jobbet. Efter den goda frukosten som jag handlade på vägen hem. Det blev smörgåsar från Lilla Hem. Så gott med kaffe till.

Var det någon mer än lilla jag och min jobbarkompis som kände av jordbävningen i morse vid fem i halv sju eller nått? Trodde jag drömde först när jag låg där i joursängen och den började att vibrera. För en liten stund trodde jag att jag led av hallucinationer. Men när jag gått upp och vi kikade på nyheterna så talade de om att det varit jordbävning nere i Skåne och vikarien jag jobbade med konstaterade att hon inte var knäpp. Jag frågade vad hon menade och hon talade om att soffan hade börjat vibrera innan jag kom upp. Och då kunde ju jag med erkänna vad jag varit med om. Skönt att veta att man inte höll på att bli knäpp liksom! Om man kände det så pass här, undrar hur pass läskigt det var där nere i Skåne då? Fy vad äckligt! Det var ju ändå ganska höga siffror på den dära skalan som jag knappt kan uttala så jag tänker inte ens försöka stava till det heller. http://www.motalatidning.se/idag/artikel.asp?id=68963

Bloggledig

Ja ibland måste man ju vara lite ledig från bloggandet med eller hur? Speciellt när man känner att det stigit en lite åt huvudet och det första man tänker på på morgonen är en blogg och det sista man tänker på innan man somnar på kvällen är bloggar.

Helgen var kanontrevlig iallafall. I fredags var Mia och Mange här och så kusinen Jens kom med. Vi åt en massa gott och kikade på den givna Idolfinalen. Jag sa ju rätt tidigt att Kevin skulle gå till final och sen dröjde det inte länge innan jag bestämde att han skulle vinna allt. Och jisses vad rätt jag hade *gör en segergest*

I lördags hade hela familjen sovmorgon, vaknade väl vid nio, halv tio. Sen var det full rulle med frukost och dusch och påklädning. Halv tolv blev vi hämtade av pappa och farmor. Det var dags att svulla julbord! Utanför Karolinen i Nykyrka mötte vi upp resten av min släkt. Mamma och kusiner, mostrar, morbröder, faster och farbror, brorsan och Hanna. Vi fick sitta ner och sen hugga in. Det var sådär lagom med rätter att välja mellan och jag åt inte så jag storknade utan höll mig cool och åt sakta men säkert. Drack lite vin, delade på en karaff med kusinen och Tommy. Mamma snikade ett glas med för hennes lilla tillbringare tog visst slut fort. Ett litet luciatåg kom och spred lite ljus och värme till alla som var där och åt. Efter två timmar var alla nöjda och vi begav oss hem igen. Då svidade jag om lite, fräschade till mig och sen lämnade vi Moa hos sin farmor på andra sidan gården. Det var dags för glöggfesten! Vi gick först upp till brorsan för att hämta dem och sen så drog vi vidare till morbror och moster. Där bjöds det på glögg och annat gott hela kvällen. Det var så trevligt så och det blev en hel del husprat och mamma kom fram till att det skulle bli kul att reta brevbäraren ännu mer. Tre familjer med samma efternamn på samma gata!! Kan ju bli hur skoj som helst ju. Vid tolv drog vi vidare till brorsan så att stackars moster kunde gå och lägga sig, stackarn skulle upp och jobba klockan sju. Hos brorsan blev det bus med katterna och kortspel. Kul när man kan gå lite plus ibland =)
Jag tror klockan var närmare halv fyra, kvart i fyra när vi kom hem. Då var jag trött i ögonen och somnade nog så fort jag lagt mig ner tror jag. Sov väl fram till typ tio eller nått i söndags. Så skönt att få sova ut ibland så. Sen så ringde de från jobbet och talade om att det var kris och att jag fick hoppa in journatten. Och snäll som jag är så sa jag ja! Lite kval.övertid är inte fel, speciellt inte då jag var sjuk nyligen. Så resten av söndagen gick åt till att ringa återbud till en grej jag skulle ha varit på och att laga mat åt familjen innan det var dags för jobbet. Ja och resten behöver jag ju inte dra för er...jobb är tråkigt!

Jo en grej förresten! Vi kollade ju på Sanningens Ögonblick på jobbet igår, enbart för att hästhandlaren som varit med i Insider på trean skulle vara med. Hon ville rentvå sig själv, för hon har minsann varit duktig och inte sålt några sjuka hästar! Pyttsan heller, tre frågor och sen var hon ute, eller fyra frågor var det väl egentligen för hon fick sina nära och kära att trycka på knappen på en fråga. Herregud vilken människa säger jag bara. Hoppas många såg det där så hon inte kan hålla på med sina dumma affärer något mer. Jag gillar ju egentligen inte hästar men om hon håller på så som det är påstått så är det både synd om djuren och om människorna som blir lurade. På både pengar och på djuren......Usch vad arga vi var!

Efter jobbet i morse mötte jag Tommy vid dagis och så gick vi ner på stan för att mysa lite med frulle på fiket, sen handlade vi lite nödvändigt, postade årets julkort och åkte hem. Nu är hårfärg inhandlat, ska bara hinna med att färga håret innan onsdag.
Jag hämtade Moa vid halv två, tog en promenad hem från dagis, sen provade vi maten på den nyöppnade pizzerian här hemma. Det var väl helt ok, Tommy tyckte pizzan var lite liten men åt mig var den precis lagom.
Nu är Tommy på innebandyn, Moa och Emmi leker på Moas rum och jag sitter här, slappar lite innan det är dags för kvällis och sen jobb igen.

Tidig Luciamorgon....



I morse ringde klockan väääldigt tidigt. Halv sex var det dags att vakna. för klockan halv sju kom mamma hit och hämtade vår lilla familj. Klockan sju var de dags för lucia på Moas dagis och jisses vad snälla och duktiga barnen var. Moa var ju klart sötast och duktigast av alla barnen! Så får man skriva om man är en stolt mamma. Jag tror alla mammor och pappor tyckte deras barn är bäst i sådana sammanhang. Efter framträdandet blev det fika, kaffe och skinksmörgås och pepparkakor. Så gott och mysigt så. Men Moa hade ju inte tid att äta nått, hon skulle ju leka, klippa och klistra. Och när vi ville tacka för oss och åka hem så hade hon inte riktigt tid med sina föräldrar. Hon skulle bara göra färdigt och så skulle hon gööööra själv. Hon börjar få vilja damen och har blivit sååå stor på så kort tid.

När vi kom hem gick jag ner till förrådet och hämtade pulkan. Snön yr ju därute så då är det bäst att passa på innan det töar och allt försvinner igen. Först ska jag bara läsa ikapp lite bloggar och så ska Tommy vakna...han slocknade på soffan så fort vi kom hem. Det kan inte vara lätt att vara "mellan två jobb", måste vara extremt jobbigt att ligga på soffan och spela tv´spel och i mellan åt resa på sig för att göra en eller annan aktivitet med Moa. =)

Pepparkakorna måste bakas med ju, degen kliver ju inte ut av sig själv ur kylen och bakar sig självt kanske! Lunch ska lagas och så måste jag till OK för att hämta ut ett paket och så måste jag till Bolaget och handla inför helgens glöggfest. Plocka undan hemma inför kvällens Idolfinal, Mia och Mange kommer hit. Vi ska käka lite gottit och kika på finalen när Kevin vinner. Skönt att det snart är klart så Kevin kan komma hit sen. Ska ju ha honom i garderoben och ta fram när jag behöver piggas upp. Jaaa herregud vad grejer jag kom på helt plötsligt som måste göras. Kanske ska stänga ner datorn och sätta fart på fläsket.

Skulle behöva handla hårfärg med...ser förjävlig ut i skallen nu med utväxten och frissan har man inte råd med så här innan jul heller....skit också...ska ju fan på julbord med släkten imorgon och vill se lite fin ut iallafall...jaja får se om det hinns med!!

Fan

Tror ni att det kom någon för att titta på lägenheten?! Typ....Nej! Här har jag hållt mig vaken för att de ska komma och så dyker de inte upp...blir så förbannad.

Trött

Ungefär såhär kände jag mig i morse när mobilens larm ringde halv sju. Hade knappt sovit något överhuvudtaget kändes det som. Var hos Jossan igårkväll och bubblade en massa skit och glodde på tv med resten av pinglorna (nästan alla iallafall) och klockan var väl tolv innan jag kom därifrån. Väl hemma, cykelturen höll på att knäcka mig, så fastnade jag framför tv´n en stund innan jag somnade. Och när jag väl somnat så vaknade Moa och fick tokjucket för att det var jag som försökte hyscha på henne istället för pappa! Jag tror hon är pappas lilla tjej det där!
Klockan var väl närmare tre när jag kollade på den sista gången innan jag kunde somna om.

Vem fan gav mig min hjärna? Önskar jag kunde koppla ur den på natten så jag bara behövde lägga skallen på kudden och somna direkt. Så där som Tommy har en förmåga att göra. Säga godnatt, lägga sig tillrätta och sen snarka gott efter 3 minuter.

Snart kommer det någon och ska kolla på våran lägenhet och de får verkligen ta den som den är. Det ligger grejer överallt men vi har faktiskt ingenstans att göra av sakerna längre. Det är fullt i förrådet så där kan vi inget ställa heller. Hela köksbordet är fullt med julklappar som ska slås in och sovrummet är fullt med tvätt och med en madrass på golvet. Det enda som är någorlunda städat är Moas rum och vardagsrummet. Men det kanske är bra för dem att se hur man kan möblera och hur litet det egentligen är....För lägenheten är fan inte stor...inte om man har mycket grejer iallafall.

Så fort lägenhetskikarna har gått ska jag lägga mig i sängen och försöka sova några timmar för inatt är det dags för jobb igen. Har varit hemma en vecka typ...och man blir satans rastlös efter ett tag faktiskt. Även om man är sjuk och inget orkar göra så blir man faktiskt trött på att vara sjuk och vill komma ut och göra nått.
Så igår var jag nere på stan en sväng, alldeles själv. Det var riktigt skönt att strosa omkring, kolla in julklappar, handla lite och sen bara gå och kika på folk och fä. Träffade Madde och Enoks en snabbis inne på LillaHem och tog en latte innan det var dags att knalla vidare. Handlade lite på Östenssons och åkte hem, slog in lite klappar, fixade kvällis och sen tog jag biken till Jossan. Cyklade fort som fan för att inte möta någon polis, lyset slocknade så fort jag satte mig på cykeln och jag fick det inte att funka igen och jag orkade inte gå in igen för att byta batterier...som vi säkert inga har heller!

Nej kamma till sig lite så man inte ser ut som ett troll när de kommer hit!

Halva kvällen försvann

Go´kvällers!
Idag har det städats ännu mer så nu är det julfint även i Moas rum. Och imorgon hade jag tänkt ta hallen och vårat sovrum. Man får liksom dela upp det hela för att orka, speciellt när man inte får någon hjälp från den manliga delen i hushållet.
Hade tänkt hinna med en liten tur på stan imorgon med och under kvällen är det dags för en kväll med tjejerna igen.

Halva kvällen försvann här för jag sprang mellan tvättstugan och datorn. Försökte hitta en finare och juligare bakgrund till bloggen för den andra jag hade tröttnade man rätt fort på tycker jag. Så nu när Tommy kom hem efter sin innebandy klockan åtta insåg jag att tiden bara sprungit iväg och Moa var inte ens klar för sängen. Tur att hon är ledig från dagis imorgon så hon kan sova lite längre. Vi har kommit en liten bit längre i hennes sovande...hon ligger på en madrass bredvid våran säng nu. Så nu har jag fått tillbaka min säng och kan sträcka ut mig ordentligt.

Nee nu är det CSI...sen sova!

Hoppas alla haft en trevlig andra advent!? Själv har jag varit nere på stan en sväng (var tvungen att komma ut, höll på att bli tokig) med Tommy, Moa, svärmor och Emmi. Hittade både det ena och det andra i julklappsväg och så fyndade jag lite gardiner och en julduk. Sen så kom Maria, Magnus och Lars ner en sväng så vi fikade tillsammans, så trevligt så, och sen så splittrades vi igen. Promenix hem igen med pitstop på lilla ICAaffären för att handla nödvändiga saker till dagens middag. Sen hem igen.

Till middag blev det köttgryta, grönsaker och ris. En riktig söndagsmiddag.

Sen fick jag ett ryck kan man säga så nu är gardinerna bytta, ljus framtagna och så har jag fejjat lite med annat. Fasiken vad tråkigt det är att stryka gardiner.
"Påminnelse till mig själv: köp lättstrukna gardiner till nästa år."

Förkylningen är betydligt mycket bättre och jag kan nästan andas helt nu, det är på nätterna det fuckar ihop sig lite i näsan så jag får andas genom munnen och vaknar torr som ett russin om läpparna. Tur det finns lypsyl som man kan använda. Halsen har också lugnat ner sig och gör sig bara påmind ibland. Så imorgon får jag ringa och friskskriva mig igen då och på onsdag natt ska jag jobba. Det ska väl gå lättare på onsdag än vad de gjorde i måndags natt hoppas jag iallafall.

Nu ligger Tommy och Moa i sovrummet medan jag sitter här och tar igen mig i en kvart men jag ska lägga mig med känner jag för nu värker det lite här och var i kroppen. Imorgon är en annan dag och då ska jag ta tag i ännu några julklappar och i ännu mera städ och tvätt så då är det ju bra om kroppen hänger med i det man gör.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll och en fortsatt trevlig andra advent och ta hand om varandra ordentligt.

Pust, suck, stön och stånk!

Såhär arg vill jag vara för att jag är så fruktansvärt lat och oduglig på att ta mig för nått. Visst jag är sjuk och orkar knappt laga mat, gjorde pastasås med bacon och grönsaker igårkväll och var helt slut efter så jag höll på att somna redan klockan nio, men ibland så borde jag göra saker ändå för att de ska bli gjorda. Julgardinerna ligger här och hånler åt mig...adventsljusstakarna ligger nere i förrådet fortfarande och dammsugaren står i skrubben och asgarvar bara för att han verkar slippa idag med. Tänkte vara duktig och passa på att få nått gjort medan Tommy och Moa är nere på stan och fikar. Men jag ORKAR ingenting. Blir anfådd av att gå ut i köket och hämta kaffe. Moas rum skulle jag behöva gå igenom med en enorm dammsugare som suger upp allt som hon inte använder både i leksak och klädesväg. Speciellt innan jul nu för hon lär inte vara den som får minst julklappar!!! Visserligen har jag sagt åt folk att inte köpa megasaker till henne eftersom vi knappt kan vända oss inne på hennes rum nu men känner jag folket rätt i min och Tommys släkt så lär det bli det iallafall.

Jag önskar att vi fått huset tidigare så man kunde lämpa av saker där som står i vägen. Men nu är det inte så långt kvar och jag ska inte klaga...snart börjar det jobbiga. Packa, organisera och att slänga sånt som vi verkligen inte behöver! Och det värsta är att jag är så dålig på att slänga saker. De KAN ju vara bra att ha i framtiden, eller jag kan ju kanske ha de kläderna sen när jag nått min idealvikt på typ 59 kilo. Men det lär ju aldrig hända eller hur? Så nu får ni jättegärna komma och hjälpa mig att slänga saker eller komma och ta det ni vill ha (så länge inte Tommy säger stopp, för då är det värt att spara)! Sen behöver vi någon som är duktig på att tapetsera och att måla...dels i lägenheten och i huset. Jag har aldrig gjort något av det så försöker jag mig på det så lär det bara bli pannkaka av allt. Fast...måla kan väl inte vara så svårt egentligen heller? Måste nog ge det ett försök iallafall, eller vad tror ni? Om inte annat så kan man få sig ett gott skratt.

Tyckasyndomsigsjälvdag

Börjar med lite bilder från i lördags. Och hoppas att ingen tar illa vid att jag lagt ut just de här bilderna. Angående förfestbilderna så har jag fått klartecken från Jossan, och godkänner hon det så har ni andra inget att säga till om =) Nästa gång blir det bara kort på dig Lina, jag lovar!

Hoppas bara att de på Fabriken inte blir sura för att jag snott deras bilder, men det är faktiskt brorsan som tagit dem och så var inte deras hemsida högerklicksskyddad heller så då kan de ju inte vara så farligt! Om inte annat så får jag väl plocka bort alla snyggingar ett tag och be brorsan om korten istället! Så det så...


För övrigt så har jag en tycka synd om mig själv dag idag! Snoret rinner igen och jag hostar och harklar mig mest hela tiden. Igår fick jag ju komma till vårdcentralen men de hittade ingen halsfluss däremot så hade jag nått virus och blev ordinerad vila och mycket vätska. Så de blir inget jobb för mig nu i helgen utan jag får stanna hemma och kurera mig istället. Ska försöka ta det lugnt och inte hitta på allt för mycket saker att göra. Listan med saker som borde göras är milslång egentligen men är man sjuk så är man!

Snart börjar Hem till gården och sen är det dags för lite käk kanske. Undrar vad man orkar laga idag då? Det blir nog inget för avancerat....Tjipp!















Yes...


Nu kan jag äntligen andas med näsan! Men halsen är som den är fortfarande...inget skoj men jag ringer VC imorgon igen så de kan kika på halsen, så jag inte har nått som smittar eller som jag måste ta penicillin emot. Men jag får säkert nej imorgon igen, skulle inte förvåna mig. Vården är fortfarande inte den bästa tycker jag.....

Nu ska jag ge mig för idag....ska åka en sväng och sen hem igen. Blir galen av att sitta inne även om jag inte mår så bra...lite luft har ingen dött av!

Bilder från premiären...

Jag får inte upp mina egna bilder men det finns bilder att se på klubbens hemsida www.fabrikenbar.se Men ni måste bli medlemmar om ni inte redan är det. Fan vad gräslig jag blev på en del medan jag är nöjd med andra.

BLÄ



Ja såhär kände jag mig hela natten på jobbet, så innan jag gick hem i morse la jag in en sjukanmälan för inatt och sen påvägen hem från jobbet ringde jag vårdcentralen för att få en telefontid och i vanlig ordning får man knappa in personnummer och telefonnummer så de kan ringa upp när de har tid. Vid nio ringde de och jag förklarade läget om min feber i helgen, min jävla förkylning som inte vill släppa och att jag nu har så ont i halsen så jag knappt kan svälja min mat och har svårt för att prata. "Jo jag hör att du är lite förkyld och då kan man få ont i halsen, bädda ner dig i sängen och ta det lugnt ett par dagar och går det inte över får du ringa igen" sa hon. Men hallå, jag kan knappt äta?! "får du i dig vätska?" Ja, jo det får jag väl men det gör fortfarande ont. "ja men vila till på torsdag och är det inte bättre då så får du ringa igen." Jaha, tack så mycket då!

Grejen är den att om jag fortsätter vara som jag är nu så måste jag ju vara hemma i helgen med men då tror jag att min arbetsgivare kräver läkarintyg eftersom jag varit hemma mer än en vecka då. Eller ja, jag var hemma i torsdags, friskskrev mig igår, gick och jobba natten och kom på att det inte var ett så smart drag. Satt en hel natt på jobbet med frossa, halsont och en jättetäppt näsa. Och har nu sjukskrivit mig igen....Jag som aldrig brukar vara så sjuk har nog fått tillbaka för gammla tider eller nått. Är inte van vid att vara såhär klen...och det värsta av allt, jag HATAR att andas genom munnen. Känner mig så kvävd när jag inte kan andas genom näsan. Får nästan panik när jag ska somna om jag inte kan andas ordentligt. Och grejen är den att ingen jävla spray funkar! FUCK! Och imorgon missar jag nog tjejkvällen om jag ska vara sån här...de vill väl inte ha en slemmig, förkyld, halvsvettig kärring sittandes hos dem...eller? Ja det återstår att se imorgon hur jag mår...men det ser inte ljust ut just nu iallafall.

Moa sitter i badet och Tommy har fastnat framför tv´spelet. Så jag tänkte vara lite produktiv medans Moa badar. Tog med mig datorn och sitter i Moas sackosäck utanför badrummet så jag har full uppsyn över henne samtidigt som jag kan sitta här och kolla av min dator. Man får inte vara dum, då kan man bli politiker! Men snart får hon nog gå upp igen för jag känner att kroppen inte gillade att sitta här, den vill tillbaka till liggläge i soffan igen, och så är jag hungrig tror jag, fick ju bara i mig lite soppa till lunch. Undrar vad jag ska försöka få i mig härnäst. Gör ju så förbenat ont att svälja.....

??

Meeen, nu går det inte att lägga in bilderna på datorn...usb´n till kamerna har pajat! Fuck! Och Minneskortet gick inte att använda i den andra kameran för då sa den ifrån, det fanns inga bilder! Blä vad tråkigt!

Herrejävlar!!!

Snacka om en sjukt rolig lördag och en oväntad vändning på söndagen.
Efter bilden ni fick se i lördags gick jag till bussen och där satt Jossan uppiffad och jättefin. Nu var vi äntligen påväg till Maria och festa. Alla pinglorna var lika fina och på lika bra humör som vanligt.. efter lite försnack så blev det dags för "jag har aldrig-leken" och ni som varit med på den innan vet vad som kan hända och ni andra borde prova någon gång! Jag kan säga så mycket som att jag fick en och annan galen blick av de andra ibland, jag var visst inte så gullig och fin i kanten som de kanske trott =)
Efter en galen stund av dansande i Marias vardagsrum var det dags att bege sig ner mot stan och gulliga M skjutsade oss.
Jag kan säga att jag blev ganska förvånad när jag kom in och upptäckte att lokalerna inte hade ändrats ett dugg och personalen hade de gräsligaste kläderna på sig...OK att det kallas Fabriken bar men de behöver väl inte springa med blåställ på sig kanske? Och att personalen nyligen blivit anställda märktes också, det sprang omkring som yra höns och visste knappt hur man blandade en gammal vanlig Rosa Pantern. Men de lär vill sig så småningom.
Kvällen på Fabriken var helt sjukt rolig. Träffade en massa skojigt folk och fick en massa komplimanger för hur fin jag var. Hoppas bara ni menar det nu så jag inte gick och sträckte på mig i onödan =) Jäkla D2 blev så till sig så han bet mig på tutten, satan vad ont det gjorde. Inte göra det igen för då får du stryk, hälsningar från Tommy! =) Pratade med lite folk som jag inte träffat på ett tag och de tyckte att jag skulle följa i andras fotspår och göra mitt liv lite mindre komplicerat.
Sköna Lissan var ute, träffade henne och hennes jobbarkompisar. Ett skönt gäng, det lilla jag såg av dem iallafall. Sprang på Ida med men det sades inte så mycket, hon och Madde var visst kissnödiga.
Mina bruttor vek av en efter en (av olika anledningar) och tillslut så var bara lilla jag kvar...om inte A stod och dansade..så jag fick haka på Lissan tills det var dags att åka hem. Urgulliga Johan skjutsade hem mig och sen fick de åka tillbaka för de på Fabriken hade inte hittat Lissans jacka när vi skulle åka därifrån men efter mycket om och men hittade Lissan jackan själv. Dålig service kanske det kallas...säkert 20 jackor hade det slarvats med. Lustigt när lapparna är numrerade tycker jag men som sagt, det har ju precis öppnat så det kan ju bara bli bättre förhoppningsvis.

Söndagen är ett kapitel för sig...vaknade vid sju och mådde dåligt...kräktes sjukt mycket ett par timmar och trodde hela innandömmet skulle komma ut och huvudet var på väg att sprängas så fort jag rörde på mig. Det kanske låter som en urbota dum ursäkt men jag trodde att min migrän vuxit bort men av någon konstig anledning så verkar den komma så fort jag druckit. Spelar liksom ingen roll om jag druckit mycket eller lite alkohol. Mår alltid skit dagen efter. Jag säger inte att det bara är migrän men inte heller att det bara är bakfylla utan en hemskt blandning av de båda som gör att kroppen sparkar bakut. När alla kräkningar lagt sig vid lunch slogs jag tillbaka ner under täcket igen av en sjuhelsikes feber, svettades och var kall om vartannat och inte ens nässprayen hjälpte mot det gröna monster som valt att blockera mina luftvägar. Man kanske inte ska gå ut när man är förkyld men det kan vi ta en annan gång. Jag hade en skitskoj kväll och fick reda på både det ena och det andra om folk och en del saker kom fram som jag inte riktigt vet hur jag ska tackla men det tar jag itu med en annan dag. Nu ska jag bara minnas det roliga..........

Idag har jag mest också legat i sängen, dels för att sova inför inatt när jag ska jobba men av den anledningen av att förkylningen hänger i sig och är envis som fan. Den dyra nässprayen funkar fortfarande inte och jag kan bara andas genom munnen. Halsen värker, lika så huvudet men skam den som ger sig, jag ska ju bara jobba natt. Och blir natten för jävla jobbig så får jag sjukskriva mig i morgon natt. Nu har jag ätit lite äggmackor och hävt i mig the och ska hoppa in i en dusch för att se om jag inte piggnar till lite till iallafall. Annars kommer timmarna inatt att bli fruktansvärt långa....

Bilder från det roliga i helgen kommer kanske en annan dag...måste få bilderna godkända av de som är med innan jag lägger in dem. Vill ju inte sätta in nått som man måste ta bort lika fort igen....=)
Blogg listad på Bloggtoppen.se