Bombnedslag och sköldpaddsfritt

Igår blev sköldpaddorna sålda och hämtade så idag har vi städat akvarie och inhandlat lite nya fiskar och växter till akvariet men på nått konstiggt vänster känns det fortfarande tomt i akvariet...saknar nog sköldisarna lite iallafall. De var ju ganska charmiga. Men nu kan man ha lite finare fiskar utan att behöva oroa sig för att de blir uppätna.
En tjej från Ikea ringde idag och sa att på tisdag mellan 17 ochh 22 kommer det ett par killar med våra nya grejer. Så nu ser det ut som ett bombnedslag i vårat vardagsrum. Hela bokhyllan är nerplockad för T´s pappa kommer å hämtar den imorgon. Sen är det bara att plocka isär vår nuvarande soffa så vi får ut den innan tisdag också...mycket pyssel men det är kul när man får se slutresultatet sen...så jag får stå ut med lite stök ett tag till.
Nu blir det Gordon och sen nanna kudden...sova bör jag göra länge nu...ska jobba imorgon natt igen ju! Ha de alla

Andra tankar

Haha, tror T kommit på andra tankar och blivit bebissugen igen. Har hört honom säga flera gånger på kort tid nu att Moa börjar bli så stor och att hon kanske behöver syskon. Jag däremot har inte ändrat mig. Vill inte ha nån mer bebis än på ett tag, Moa måste växa till sig först. Om vi någonsin ska ha ett barn till...är inte så säker på om jag vill ha nått mer. Ja jag tror tiden får utvisa det hela. En sak är säker iallafall. Ska vi ha nått mer barn får det bli hus först!

Pill och självrannsakan

Ja då sitter man här igen då. Råkade pilla lite till på sidan och slutresultatet, ja det ser ni ju här. Är ju en del rosa och för dem som känner mig..nej jag har inte blivit tokig, kommer bara inte på hur jag får bort det!
Men rosen är fin så den får det bli ett tag nu till jag verkligen hittar en bakgrund som är den rätta. Har provat en del men det får inte vara för pillrigt för då blir det knas med textfärgen istället. Ja tänk så mycket man kan göra med en massa tecken egentligen. Miranda nallen passar inte in men vill inte försvinna heller...vet inte vad jag gjort riktigt.

Tidigare idag sa M till mig att jag hade förändrats och M gillade det inte, jag hade tydligen blivit mer och mer som vissa andra och det började efter att jag fick barn. M gillade inte att jag tog efter och gjorde som andra istället för att följa min egen pipa...
Så idag har jag rannsakan mig själv och gått igenom allt som jag kan ha gjort som jag inte brukar göra. Jag har givetvis kommit på en del saker som jag har gjort men jag tycker det är till det bättre. Kommer folk med ideér och tycker att man kan göra saker annorlunda och man tänker efter och kommer på att man tycker samma sak egentligen så fortsätter man ju på det spåret. Men M var inte inne på samma spår, M tyckte jag blivit mer som de och inte alls så som M tycker att jag borde vara.
Självklart har jag ändrats sen jag fick barn, har blivit mer vuxen, ställer mig upp och tar parti istället för att vara den tysta. K tyckte i ett samtal att jag skulle vara mer ansvarstagande och utmärka mig mer och jag har tagit det till mig och försöker så gott jag kan med det men nu verkar det som om andra tycker det är till det sämre...eller är M bara osäker eller rädd att saker och ting ska ändras till M´s nackdel?
Blev lite paff och lite besviken...trodde inte det skulle komma från M men jag får försöka skaka av mig det och fortsätta så som jag gjort hittills. Jag är jag och jag är stark!

Ska göra mig lite te och ta fram min bok ett tag....får ont i ryggen av den här datastolen. Ska bli skönt att vara ledig ett par nätter nu. 5 timmar och 15 minuter till hemgång.

Väntan

Väntan är jobbig...sista timmarna innan det är dags för att åka till jobbet är så tråkiga...man sitter bara och väntar och blir mer och mer rastlös. Har en blogg på gång men den tar jag lite senare sen..nu ska jag kolla på Gossip girl och sen är det dags att bege sig till jobbet! Pööös

Färdigt

Det här är bara lite prov...jag har ju kommit på hur man gör nu...jippie!
Kom gärna med kritik...all kritik är välkommen, bra som dålig.

Gäsp, suck och stön. Kollar klockan och kan konstatera att det är 3 timmar och 45 minuter kvar till arbetspasset är över. Men att sitta här hjälper en hel del.

Va faaan

Skulle prova med en ny bakgrund och så försvann allt jag fixat så fint ju...varför skulle jag pilla för?
Jaja, jag har ju hela natten på mig : ) att fixa till det hela!
--------------------------------------------------
Det var visst lättare än vad jag trodde...haha ingen har märkt nått förutom jag...eller jo, några färger är ändrade.
Nu vet jag nästan hur man fixar bakgrunden...måste fnula lite till...Hmmmmm

Nattjobb

Ja då sitter man här på jobbet igen, dags för nattveckorna. Så skönt så skönt att få vara lite mindre arbetsför. Inte behöva tänka så mycket, mest bara vara. Väntar på att något bra ska börja på tv´n och då passar det ju bra att sitta här en stund. Boken är laddad och även kaffet. Det här kommer bli en lång natt. Den första natten efter fyra veckors dagpass är alltid seg. Sen är man inne i gemet igen!
Väntar på att Tommy ska ringa och säga godnatt men han har nog redan somnat, framför tv´n säkert, som han gjorde inatt. Jag vaknade klockan 4 av att tv´n var på och såg att T somnat med glasögon på. Lirkade av dem och stängde av. Kelade med kissen en liten stund och somnade sen om. Vaknade vid åtta av att lilltrollet var vaken, men det var så skönt att veta att man fick ligga kvar. T skulle gå upp så jag fick fortsätta sova eftersom jag skulle jobba. Vaknade igen vid tolv, gick upp käkade lunch med familjen, la Moa så hon fick sova middag och sen begav jag mig ner på stan.
De var så skönt att kunna gå där själv för en gångs skull. Tog mig en latte på Chill Out innan jag gick på jakt efter kläder. Inhandlade en kjol jag hittade i lördags, men aldrig provade då. Hittade en fin klänning med men vet inte riktigt om den passade mig, måste få smakråd någon dag av T och nån mer. Någon som vill leka smakråd åt mig?
Provade även en hel del toppar på lite olika ställen men det finns inget som är gjort för min kropp. Sitter det bra över brösten så sitter det apdåligt över magen och tvärtom. Eller så är det jag som är kräsen, jag vet inte. Men kom fram till efter mycket om och men att jag får ta nått ur garderoben på lördag till kjolen....Jo jag har tagit ledigt på lördag för jag ska parta med L. Vi kom fram till att det behövdes. Så idag såg jag till att jag fick semester på lördag natt. Har beställt nya linser med och hoppas de kommer till på fredag för jag tänker inte ha glasögon på mig längre än nödvändigt. Ser ju inte klok ut med dem på ju. Och så är de ivägen hela tiden tycker jag.

Fick ett mess av älsklingen nu och han kunde inte ringa för lillan låg och sov inne hos honom! "När katten är borta dansar råttorna på borden." De passar på när jag inte är hemma. Bara han inte gör de till en vana...

Hittade en intressant artikel i en skvallertidning här på jobbet. En lista fanns där med en massa tecken på depression. Om man läser och begrundar så känner man sig deprimerad fast ändå inte. Man var ju tvungen att ha kännt så här ett bra tag:
- Störd koncentrationsförmåga (vem har inte det någon gång ibland eller rätt ofta?)
- Sömnstörningar, man sover för mycket/för lite (finns det någon som håller sig till de 8 timmarna som är standard?)
- Stel mimik, få ansiktsuttryck (ha, den som har botox i ansiktet är ständigt deprimerad)
- Du tänker långsammare (hellu..jag är blondin egentligen ; ) )
- Irritabilitet (tror det betyder att man blir irriterad lätt?!)
- Ångest (har jag varje dag jag kommer på att jag ska jobba)
- Tvångstankar (ja, vissa saker måste jag ju bara göra, men tvångstankar...nej)
- Viktförlust (ööö borde det inte vara tvärtom också eller?)
- Smärta, värk (nej, bara de gamla vanliga krämporna)
- Vanföreställningar (nej tack det har jag klarat mig bra utan)
- Aptitförändringar (jo vars men jag tror snarare det har med att göra att jag slutat röka och blir mest sugen på allt)
- Långsamt tal (inte mer än vanligt)
- Försämrad arbetsförmåga (ingen aning, skulle fråga jobbarkompisen men han sover ; ) )
Summa summarum, nej deprimerad är jag nog inte men en aningen trött på vissa saker och behöver lite omställning inom vissa områden...vi kan börja med att någon ser till så jag får det där andra jobbet jag sökte i veckan! Och så behöver jag mer sol och värme...

Nu är det dags att sätta sig i soffan igen. Programmet jag pratade om börjar nu. Ska ladda med äggmacka och kaffe, mums!

Irriterad lördagsmorgon

Fan helvetes jävla kattfan! Egentligen så började det redan igår förmiddag. Lille katten satte sig i Moas säng och kissade...vi gjorde rent lådan ordentligt och trodde hon var kinkig över det, senare på kvällen när vi skulle lägga oss så hade olyckan varit framme igen på Tommys sida av sängen = bädda rent igen och skälla på kissen. Och så nu på morgonen så går vi upp vid åtta, bäddar och städar iordning och sen helt plötsligt när jag ska byta på Moa så ser jag fläcken i hennes säng igen! Kattfan har kissat där igen! Måste ringa veterinären och kolla vad de kan vara för fel. Lådan är vi ordentliga med eftersom vi inte vill att hon ska kissa utanför. Och vi har inte flyttat eller gjort några andra förändringar heller (bara flyttat några småmöbler) som hon kan bli fundersam över så nått fel kroppsligt måste det vara.....så veterinären nästa. Och imorgon har vi tvättstugan så en del tvätt blir det då!
Kvällen för övrigt igår var så trevlig så...svärmor och hennes bror var här. Vi åt en massa gott, tittade på film och pratade en massa och planerade in en kryssning i April. Det ska bli skojsigt att komma iväg. Det var ett tag sen sist nu. Har planerat förut men det har inte blivit av eftersom en massa annat har kommit i mellan.
Nu är det dags att klä på sig och knalla ut i blåsten. Vi ska ner till stan och fika med mommo och offa och kolla runt lite på stan. Ha en bra lördag...Love

Helt ok

Ja den här dagen har varit helt ok. Trodde den skulle gå segt och vara skittråkig men tänk vad fort och vad bra det kan bli om man får umgås och jobba med rätt person. *blink, blink* Och ännu roligare blev det ju när man bokade in saker i framtiden också.

Idag har jag även fått bevisat för mig att hur folk än gör och hur folk än beter sig gentemot andra så blir det fel och en massa missförstånd och en massa gliringar hit och dit. Tänk om en del bara kan prata klarspråk och vara ärliga istället för att snacka skit och kasta sten i glashus så vore en hel del mycket bättre. Och allt detta på grund av ett par välmenade ord om folk i allmänhet. Ja samhället är bra lustigt, människan är bra lustig men tänk vad tråkigt livet skulle vara om alla vore lika. Jag tycker det är bra att det finns folk som säger vad de tycker och tänker och inte bara står där, tysta och bara nickar.
Jag kan vara den tysta typen som ofta inte säger nått för att jag inte vill ha några konflikter men tycker jag att nått är hemskt fel eller tokigt så gör jag min röst hörd. Det är därför jag gillar att skriva. Jag kanske inte har skriftens gåva och kan uttrycka mig som somliga andra men jag känner mig friare och har definitivt lättare för att uttrycka mig såhär än att stå inför folk och säga en massa.
Gillar inte heller folk som säger en sak och gör en annan, det kan såra nått fruktansvärt fast oftast så syns inte det på den det sårar. Eller så drabbar det en tredje part som egentligen inte borde bli drabbad över huvudtaget.

Ja man kan inte tycka om allt och idag har jag en sån där dag där man bara hittar en massa fel och brister på allt och alla. Men jag är inte sur eller irriterad för det, jag bara konstaterar att världen är bra konstig ibland, men konstig måste man få vara för annars så blir livet bra trist.

Mycket svammel idag men det får det bli ibland...min blogg är min blogg! Och appropå bloggar...ni som skriver, vik inte ner er bara för att ni får elaka kommentarer eller dumma påhopp. Det ni skriver är för er och ingen annan. Det är valfritt att läsa eller hur, ni tvingar ingen att glo! Och läser folk så är det ju för att de är intresserade....En spark i baken och lite push till de som behöver. Ni vet nog själva vilka jag menar...Love!

Friskare

God eftermiddag!
Ja friskare är vi nu allihopa och vi får hoppas att det håller i sig för nu har jag ringt och friskanmält mig till imorgon. Stannar hemma idag med så jag vet att alla baciller är borta. Vill inte smitta nån på jobbet heller. Missar ju personalmötet nu på morgonen men det gråter ju inte jag för ; ) Jag vet att de klarar sig utan mig. Men min plånbok lär gråta när lönen kommer sen, inget roligt när man varit hemma men ibland så måste man juh vara det med.
Och inatt sov lilltrollet i sin egen säng, hela natten. Det var så skönt att få sträcka ut sig i vår säng och få sova ordentligt. Halv åtta vaknar jag av ett litet knak och brak, Moa har lärt sig öppna dörrar och hade gått från sitt rum in till vardagsrummet och försökte sätta på tv´n. Hon är så duktig mitt lilla hjärta. Men det vore ju bättre om hon väckte mig eller T först kanske : )

Nu sitter jag och njuter av första kaffet på 4 dagar. Så gott har kaffe nog aldrig varit tror jag inte! Har hunnit tagit mig an alla mina kläder idag med och kastat en hel del må ni tro. Lite kläder som är himla smått (vad gör de hos mig överhuvudtaget?) ska Hanna få prova tänkte jag och resten har jag kastat! Nu får alla andra kläder plats i min garderob och i mina lådor. *klappar mig själv på axeln* Kom till och med i ett par jeans jag inte kunnat ha på år och dagar : ) De ska jag ha på mig nästa gång jag går ut på Harrys tänkte jag. Och då kommer de sitta ännu bättre för då har jag lyckats gå ner lite grann med har jag bestämt, så det så!
Hann ju bara komma igång med mina promenader förra veckan så blev jag sjuk men nu så är jag fit for fight igen. Och imorgon blir det nog en promenix till jobbet om det inte regnar.

Nehej, ta ett varv med trasan i köket och badrummet och sen har jag gjort mitt för idag!

Toaletten...(risk för skitsnack)

...är min bästa vän idag. Har åkt på samma skit som T hade, han mår för övrigt bra idag. Men min mage är inte att leka med. Som tur är så kommer det bara ur ena hålet än så länge (lessen för bajspratet) jag hatar att kräkas!
Har fått i mig lite mat iallafall och saft. Funderar på att dricka lite cola med (avslagen förstås). Så jag inte torkar ut helt. Vatten vore väl bäst men jag vill ha nått med smak på.
Moa är feberfri och pigg som en..jag vet inte vad. Men Tommy är ju piggare så han fixar och donar med lilltrollet och med tvätten och så fixade han lunchen med. Jag som hade hoppats på att få jobba imorgon får nog lägga den tanken åt sidan och vara hemma då med! Attans. Det här är inte bra för plånboken ju. Men men sjuk måste man ju vara ibland med.
Tack Ida för fint inlägg, vet att du skulle ha hjälpt oss om du kunde. Love u!
Nope, tillbaka till soffan och tillbaka till min vän gjord av porslin...ha det gott alla!

Seg lördag

Ja fy vad denna dag har varit lång. Tommy har legat i soffan och jag suttit i fåtöljen och Moa har sprungit omkring och lekt. Stackarn tycker nog vi är tråkiga föräldrar som inte orkar någonting. T´s åkomma slog tillbaka på honom inatt och idag har han varit liggandes stackarn. Vilket inte är lätt för mig som är dålig. Har en kropp och knopp som värker på diverse ställen. Får fixa mat och styra ändå med Moa och allt annat. Fattas bara att jag blir ännu sämre så som T. Moas feber kom tillbaka nu ikväll men hon slocknade ändå vid åttatiden. Men hon vaknar säkert till sen och vill komma in till oss. Hon brukar ju göra det när hon har feber.
Tittade på deltävlingen i Melodifestivalen nyss och jag säger bara herregud! Vart är Sverige påväg?...det är ju inga schlagers längre! Jag menar..sjunga om kebabpizza!! Ja herregud!
Nu blir det bingen och lite tv innan mina ögon faller ihop. Hoppas på lite mer sömn än föregående natt. Natti natti...

Ont, hängig, inte bra

Är hemma från jobbet idag och i helgen...huvudet spränger, halsen värker och orken är borta. Foten är inte bra den heller trots att jag knaprar Ipren och Panodil morgon, middag och kväll. Lämnade Moa på dagis i morse och var helt slut när jag kom hem. Så idag blir det soffläge ihop med Tommy och Moa. Tommy är väl lite bättre, men inte riktigt hundra. Sjuka familjen kan man säga att vi är. Eller ja, Moa är inte sjuk (peppar peppar).
Efter en stund i badet och en varm dusch så känner jag mig inte ens bättre. Mat har jag inte orkat laga och lägenheten förfaller under allt damm och snart kommer lilltrollet hem med full fart från dagis. Ja när ska den här dagen sluta?

Alla hjärtans dag


Ja då är det köpmännens dag igen då. Eller som andra säger, alla hjärtans dag. Visst är det mysigt med en sån dag man kan rå om varandra lite extra och så men enligt mig ska sånt komma spontant, inte behövs det en dag för att visa att man tycker om, älskar någon! Jamen iallafall så har jag väl som vanligt fixat och donat lite ändå. Inte mycket men det är tanken som räknas anser jag. En liten fin hälsning till min älskling blev det på nätet. För den som vill läsa kommer länken längre ner, och så blev det frukost från Ubbes och några söta små bakelser som vi ska fika på senare i eftermiddag. Hoppas de är lika goda som de ser ut att vara.
Morgonen började tidigt idag, vid sju, när jag gick upp med Moa eftersom det var dagisdags idag. Hon behövde inte väckas utan sa glatt hej när jag öppnade hennes dörr. Frukost till henne och påklädning av oss båda efter det. Sen tog vi en promenad till dagis (trots foten), förbi det radhus jag förälskat mig i och passade på att snegla lite. Kommer aldrig bli vårat men drömma kan man göra. När jag väntade på bussen efter att jag lämnat Moa träffade jag I som skulle till DrMonster och kolla ryggen. Skönt att jag fick träffa henne innan hon åker till D! Vi behövde en värmande kram båda två. Sen stannade jag på Ubbes och handlade lite och nu så väntar man på att klockan ska gå så det blir dags att hämta lilltroll på dagis igen då.
Pratade med vårdcentralen förut om min fot och det lät som en inflammation sa de så jag skulle ta panodil och ipren över helgen och blev det inte bättre fick jag återkomma på måndag. Så när jag hämtar Moa får jag ta vägen förbi apoteket och handla lite. Hoppas inte det blir värre iallafall för då klarar jag inte att jobba i helgen. Promenaden till dagis i morse var nog inte så bra men jag vill inte sitta still nu när jag äntligen har kommit igång med promanderna ju. Jaja vi får se hur det går i helgen.
Här kommer länken till alla hjärtansdag hälsningen...hoppas den funkar. http://www.familjenytt.se/viewadvert.aspx?iuapc=32f7954a393f3ac5&iat=910&iatg=900
Fixa till sig och knalla till bussen då. Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag, puss och kram på er!

Beslutsångest

Har jag angående min blogg...vet inte alls hur jag vill att den ska se ut. Skulle ha en jättefin bakgrundsbild men vet inte hur man gör juh...måste göra nått med HTML koder och sånt kan inte jag...får kolla med brorsan om han kan.
Stackars T är sjuk här hemma, inatt var det toaletten som gällde och nu ligger han här totalt utmattad och febrig. Inte många knop som blir gjorda där inte. Jag tjatar på han att han ska äta och dricka ordentligt men han vill eller orkar inte. Lite te, några mackor och en bulle är vad han fått i sig idag. Och jag måste nog ringa vårdcentralen imorgon för min fot gör nått förbannat ont när jag går. Det har värkt lite till och från i en vecka nu men envis som man är så skiter man i det och hoppas på att det ska gå över men nu verkar det som om det bara blir värre och värre. Hade tänkt ta en skön promenad till dagis imorgonbitti men det får nog bli buss om det ska värka såhär som det gör nu. Det sitter typ i trampdynan (har vi människor såna?) under stortån på höger fot, in till benet liksom. Får gå på höger sida av foten och det kan ju inte vara bra i längden det heller, blir ju felbelastat. Jag är ju ingen doktor men önskar jag vore så jag slapp den där förbenade vårdcentralen....har ingen respekt för dem längre. Jag vet att alla inte gjort fel men jag känner som jag känner.
Dags för sängen, en dag imorgon med! Ha det gott och vakna torrt =)

...


Jag önskar alla andra det bästa som jag vet. Jag kan ju inte be för dem i all min gudlöshet. Men skulle jag försöka, då tror jag att det kom: "Låt inte någon finnas till, som ingen tycker om!" Om människor är ringa och fattiga - än sen, om bara de blir älskade, åtminstone av en. För rikedom och ära, det låter kanske bra. Men kärlek är i alla fall det enda vi vill ha.
Anna Greta Wide

Tjoho

Nu äntligen har jag beställt sofforna, hyllorna och tv-bänken till vardagsrummet. Men tyvär så kommer det inte före den 4 mars (preliminärt). Men nu har man något att se fram emot när livet blir grått och trist. Hittade ett radhus igår med som jag förälskade mig i och bara vill ha...tänk om man endå kunde fixa det så jag verkligen kunde få det! Snäääälla jag vill ha!!
I måndags började jag lite smått med alla kläder, men hann bara med att rensa bland Moas. Varför är det alltid roligare att städa bland andras grejer? Var ute och gick 1.5 timme i måndags och en timme igår. Idag hinner jag nog inte med någon promenad. Har kläderna och det att ta hand om, lite småplock och dammsugning men den får Tommy ta hand om. Vi ska skruva ner Moas skötbord med, det är lite litet nu och börjar ge vika. Inte så bra om det faller isär när hon ligger där på!
Men först måste man juh sitta en stund framför burken och kolla läget.
Läste vännens blogg nyss och tycker det är helt sjukt att hon skriver det hon gör....vad dum du är nu tycker folk...hehe men jag menar inte sjukt i den bemärkelsen ni tänker på. Hon pratar om att hon inte hör hemma här i stan och att hon längtar hem till hemma. Och jag drömde en mardröm härrom natten...Min I sa farväl för hon skulle flytta lååångt lååångt bort. Och jag grät och grät och så grät jag ännu mer. Jag vaknade precis svettig och kände hur mina kinder och min kudde var genomblöta. Jag kände en sorg som jag aldrig känt förut. Kände det I kände på nått sätt...eller nått. Knepigt och sjukt, att en dröm kan få en att känna sig så dålig. Men I ska veta att om hon nu vill flyga sin kos så ska hon givetvis göra det, hon ska ju inte lika långt som i min dröm, det är ju faktiskt bara runt hörnet. Och det ger oss en anledning till att ta tag i det där körkortet! Men jag vet att hon inte bara kan bryta upp och det för barnens skull. De är rotade på dagis och har sitt sociala nätverk här. I, jag ställer upp på dig i vått och torrt, finns här, alltid! Älskar dig.

Älskar

Ja jag älskar att få sovmorgon. Tommy och Moa gick upp vid nio och jag fick ligga kvar...Älskar att få ligga här inne och lyssna på när de stökar runt där ute i lägenheten, det är rogivande på nått vis. Men nu kanske man skulle masa sig upp och ta tag i allt jag tänkt göra idag. Jobbarkompisen manade på mig igår om att jag ska ringa till Powerplate så det är nog bäst jag gör det =) Jag vet att jag skrivit det förr här med. Jag har tydligen svårt att fullfölja det jag säger...inte bra! Skärpning på den fronten med, man kan ju inte gå runt å ljuga heller.
Sen måste jag ta tag i alla mina kläder som aldrig tar sig hela vägen in i garderoben utan blir liggandes i en hög på sovrumsgolvet. Jag förstår inte hur jag lyckas...är jag verkligen så slarvig och lat eller skiter jag bara i vissa saker? Förstår om T blir irriterad på mig ibland. Ska försöka fixa nått fint till han på torsdag, det är han värd. Även fast vi inte firar alla hjärtans dag egentligen....men ibland måste man bryta trenden lite.
Tänkte hinna med en promenad idag med, är ju den nya grejen nu som jag tänkt börja med och svullat i helgen har jag gjort så nu e de slut med pizza och kebab och så börjar vi med lite sallad och mer husmanskost istället. Det kommer bli svårt för jag vet hur lätt jag ger med mig men om ni ser mig på stan eller rent av kommer för att hälsa på så kan ni väl pusha på mig lite och stärka mig så jag får nya krafter. En Latte i veckan har jag lovat mig själv, så fika tänker jag fortsätta med så ni inte trodde nått annat.
Nehej dags att klä på sig och ta tag i livet utanför sovrumsdörren. Ha det bäst alla!

Trevlig fredag

Hade vi igår med god mat (pizza) och trevligt sällskap. En massa kortspel blev det men som synd var så blev en av mina gäster dålig. Går inte in på några detaljer men det tillbringades en del tid på vår toalett. Hoppas vi andra klarar oss undan, men risken är väl stor att vi också blir sjuka snart.
Moa var uppe med oss hela kvällen och somnade inne hos oss så sött vid strax efter 12. Och apan var med givetvis..trångt blev det men så mysigt! Jag börjar vänja mig vid att ha henne i vår säng nu men står fast vid att det inte ska bli en vana. Visst måste man få mysa ibland men hon ska lära sig att den stora sängen är våran och den lilla hennes. Det märktes på henne att hon inte var riktigt frisk ännu trots att febern är borta. För hon gnällde och pipplade rätt mycket under kvällen och det brukar hon ju inte göra som A sa. Lite gnäll berodde nog på att hon inte stod i centrum längre. Lilla E var ju med, så Moa var inte minst längre. Men Moa gosade och klappade på E rätt mycket och frågade efter E när hon inte var i närheten. Måste erkänna att jag saknade bebistiden lite grann. Men T och jag är nog rätt överrens om att nått syskon blir det inte.....

Borde göra nått...

Istället för att sitta framför datorn alltså. Men Moa sover en stund och Tommy slappar på soffan så då passar jag på att sitta ner en stund jag med. Även fast gardiner borde strykas och hängas upp...jo jag vet att de skulle upp för läääänge sen men jag har banne mig inte hunnit med det än. Hatar verkligen att stryka, så det kan ju ha med det att göra också *ler*
På förmiddan var vi på Maxi och handlade lite..eller ja det blev en del faktiskt. Vi ska inte åka och handla utan lista kom vi på idag för det blir så mycket som man egentligen inte behöver. Men iallafall så fick jag min plättlägg så nu äntligen kan vi göra plättar att mumsa på...får bli efter jobbet imorgonkväll. Moa fick en ny vän som hon ligger och kramas med i sin säng nu. En stooor apa, och då menar jag stor. För den är ta mig tusan större än henne. Den var väl en av sakerna som vi egentligen inte behövde men vi kunde inte motstå att köpa den när hon tittar på oss med bedjande ögon och pekar på apan. Handlade till kvällen gjorde vi med. Lite folk kommer hit och ska käka med oss och spela lite kort. De ska bli så trevligt så. Hoppas inte Moa blir febrig igen bara. Hostat idag har hon juh gjort men febern är borta. Den kommer bara till kvällen och natten...så lustigt. Men om det inte ger med sig under helgen så får vi ringa vårdcentralen på måndag...eller ja först sjukupplysningen kanske. De verkar ju kunna mer än de där nötterna på vår vårdcentral. (Hoppas J´s läkare inte är kvar...har inte hört nått mer om anmälan...måste kolla upp det!)
Imorgon är det jobb igen då, egentligen så skulle jag varit ledig i helgen men eftersom A jobbade åt mig förra helgen så får jag jobba hans nu i helgen istället. Det är smidigt när man kan byta sådär men fy vad jobbigt det är när man måste jobba igen det man fått. Då ångrar man sig lite grann. Men jag fick ju festa i lördags så jag ska inte sitta här och klaga nu inte.
Träningen och mitt sunda leverne är flyttat till nästa vecka då..ville bara få svulla lite en sista gång. Ska proppa i mig en massa chips och pizza ikväll. Men om det inte regnar imorgonbitti när det är dags för jobb så ska jag ta och gå till jobbet. En prommis på 20 minuter iallafall.
Men nu har jag inte tid med det här längre...måste ta tag i köket och strykningen så jag får upp några gardiner innan folket kommer! Ha det bäst alla...pöss!!

Sliten och trött = grinig och elak

Ja som vanligt så säger väl titeln det mesta men...
Känns som om jag är påväg ner i nån svacka eller nått liknande. Har inte kännt så här förut. Jo trött och sliten har jag varit men inte såhär, inte ens när jag ammade! Jobbar ju dag igen nu och så måste man styra och ställa med en vresig dotter här hemma. Det tar all min kraft. Nu klockan halv elva på kvällen är första gången jag får sitta ner och andas ut. Allt blir ju inte bättre av att Moa är sjuk heller. Hade feber inatt igen med hosta. Efter lunchen idag så skulle jag söva henne, då hostade hon så pass att hon kräktes och sen vägrade hon att sova och nu ikväll hade hon feber när hon skulle lägga sig och den envisa hostan med givetvis. När jag trodde hon somnat smög jag ut och hämtade min dator för att surfa lite innan jag tänkte sova, men hann bara ställa ner den på sängen så kom Moa ut igen, med en bajsig blöja. Så de var bara att börja om igen!
Nu låter det säkert som om jag är jättesur och inte alls är moderlig och inte gillar min dotter men så är det ju absolut inte. Då hade jag ju aldrig skaffat barn från första början, men nångång skulle det vara skönt med lite egentid. Ett långt bad utan att det står någon utanför och ropar på mamma eller en timme eller två framför datorn utan att den riskerar att åka i backen....ja jag älskar att vara mamma och med allt som hör till *ler*
Imorgon får vi besök, då ska det spelas kort och pratas en massa skit....ska försöka vara trevlig trots att jag är sliten, trött, grinig och elak! Och sen är det jobb i helgen igen då....jippie!

Tar tillbaka allt

Eller inte allt men mycket som jag sagt om vikt och utseende. Självklart så vet jag att kroppen är svår att få tillbaka till dit man var innan man fick barn och fram tills idag har jag väl inte brytt mig så värst mycket. Men idag fick jag ställa mig på vågen uppe på barnmorskemottagningen och den visade mer än vad jag trodde faktiskt. Det sög till i hela kroppen och jag höll på att trilla baklänges. Så mycket kan väl inte lilla jag väga? Jag hade väl mina aningar eftersom förlovningsringen krympt till en storlek som jag inte kan ha, men inte att det var så illa. Inte kan det väl bero på att jag slutat röka, eller? Nu är det slut med pizza och kebab, jag SKA börja träna! En promenad varje dag vädret tillåter. Jag har tid och nu har jag viljan. Kom igen!!!

Krångel, sjukdom och livslust

Krånglar gör väl det mesta för många nuförtiden. Är det inte relationer i alla dess slag så är det pengar. Man försöker att finnas för många och vara till lags men ibland så känns det inte som om det är någon tröst. Ibland blir det missförstånd, och man börjar bråka och säger kanske saker som gör den andra ledsen. Det är då man får ta ett steg tillbaka, begrunda situationen och fundera på vad som är viktigt. Hur vill man att det hela ska sluta? Är personen en vän eller en kompis! Det är en stor skillnad på de två har en vän till mig och jag kommit på. Hur är det man brukar säga....kompisar kommer och går men vänner består!
Släkten är en komplicerad apparat den med ibland. Nu har jag det bra med en vanlig kärnfamilj (nästan iallafall) men det finns ju andra konstellationer och ibland så skär det sig i de kedjorna och då måste det smörjas eller så går kedjan av helt och då är det svårt att laga den. Men oftast så blir det en bra lösning på det mesta och parterna går lyckliga ur striden. Det är bara tråkigt att en del inte får det lika bra och att folk i deras omgivning lider med dem, oftast i tysthet och i rädsla för att säga nått till dem det berör.
Många är lite småsjuka nu och även så min dotter. Hon hann vara på dagis en dag så var febern tillbaka. När jag kom hem från jobbet igårkväll möttes jag av en febrig liten tjej och en sliten pappa. Jag försökte söva lillan i våran säng men det gick inte, med en kudde under ena armen och ett barn under den andra, så gick jag in på hennes rum och lyckades söva henne i hennes säng och sen sov hon hela natten. Gnällde väl lite ibland men kom inte upp iallafall. Tommy kännde sig lite hängig med igår. Och min I är sjuk med...så dålig så att hon måste till doktorn idag. Inget roligt när ens nära och kära mår dåligt. Hoppas det blir bättre. Jag mår dåligt om ni mår dåligt!
Livslusten är på topp men det känns endå som om nått är galet och fel men jag kan inte sätta fingret på det. Har en känsla i magen som jag aldrig haft förut och den känns konstig. Den ska inte vara där för jag ska inte göra nått som jag aldrig gjort och jag är inte orolig för nått heller. Men om nått ska hända så hoppas jag att det gör det snart för såhär vill jag inte gå runt och känna.
Nu ska jag slänga mig i en dusch och sen ska jag upp till sjukan en sväng...ett sånt där roligt besök som man måste göra innan man får sina p-piller...onödig info jag vet! Men om jag inte skrivit det hade ni tagit egna slutsatser och det kan ju bli hur som helst ju! Ha de bäst nu alla och var snälla mot varandra.

Trött, seg Sandra med dåligt samvete

Ja rubriken säger väl det mesta, men den gör ju ingen blogg eller hur?

Gårdagen då? Jo den var bra fast ändå inte...jag tar det från början. 17.38 stod vi utanför T´s dörr och väntade på att klockan skulle bli 17.42, den utsatta tiden för festens början. Vi kom in och var först (de enda som passade tiden faktiskt) det öppnades paket och bjöds snart på välkomstdrink när det började strömma till mer och mer folk. Det blev en del folk att hälsa på. Efter lite mingel och lite dricka så var de dags att presentera sig. En presentation som man oftast ser i filmer där folk är med i såna där anonyma alkolister. En säger hej, jag heter ... och resten av folket brister ut i kör, hej ...! Lite roligt faktiskt, man skulle lägga till efter på vilket sätt man kände värdinnan. Vilket jag och Tommy gör genom Ida...som helt plötsligt blev PorrIda, ingen kan nog förklara varför. Sedan blev det mat, tacos, sallad och en massa goda snittar. Den där mangosåsen kommer jag göra massor av sen, mums.
Folket blev mer och mer berusade och en del mer glada och en del mindre glada. Mitt humör sjönk när plötsligt en tjej vräker ur sig mitt framför mig att min bästa vän har nått fel i huvudet. Det var helt onödigt och kom fram helt oprovocerat....men det är säkert nått gammalt som legat och grott och så kom det upp när hon blev full. Som tur var så åkte den människan hem rätt snart och vi kunde fortsätta kvällen, men nått hängde kvar över oss och humöret var inte på topp direkt. I var besviken på D och blev pushad hit och dit att hon skulle ringa dit honom men han kunde inte och så blev allt för jobbigt för I, hon var jätteledsen när hon pratade med D och jag var den enda som märkte nått. Jag tyckte inte det var nån ide för oss och I att vara på festen längre så brorsan kom och hämtade oss och vi drog vidare till J...krävdes en massa övertalning att I skulle följa med oss dit och sen ut men till slut så tog hon sitt förnuft till fånga och följde med. Väl ute på Harrys blev vi lite gladare och svängde våra lurviga, ja inte Tommy förstås. Han hamnade vid nått bord och pratade med folk som vanligt. Träffade en massa bekanta och annat löst folk, kul med nya människor tycker jag, en del annat folk kom från festen och skällde på I för att vi drog och sa att T var arg och besviken. Det kan jag förstå eftersom vi bara drog och jag har väldigt dåligt samvete för det idag och jag kan inte mer säga än att jag är ledsen men jag ville ta hand om I. Förlåt!
Efter Harrys blev det iallafall Sibylla, brorsan körde hem en I som var ledsen och besviken men jag tror jag lyckades förgylla hennes kväll lite iallafall. Efter det åkte vi hem till brorsan, åt vår mat och pratade lite...jag slog igen mina gluggar en stund med tydligen och snarkade så gott medans de andra satt och pratade. Tommy väckte mig och tyckte det var bättre att vi gick hem och sov så det var exakt det vi gjorde vid halvfem tiden...
Vaknade i morse och mådde oförskämt bra...trodde inte det efter allt jag drack under kvällen igår. Skönt med sovmorgon var det med..vi klev väl upp ur sängen vid ett tror jag. Vid tre åkte vi till Tommys mormor och morfar för att fira mormors födelsedag. God mat och gott kaffe fick vi och så fick vi ju kramas med vårat lilltroll Moa igen. Saknar henne nått enormt när hon är borta sådär. Nu får hon vänta med att sova borta hos någon och vi får vänta med att gå ut. Kommer sluta illa om vi fortsätter i den här takten *ler* kanske blir alkis och får sitta på möten och säga hej till andra alkolister som igår kväll....nej skämt åsido, det är kul att gå ut ibland men nu får det vara bra för ett tag. Kanske spara lite pengar så vi kan hitta på nått kul under semestern i sommar. Jag har gett ett semesterförslag på fyra veckor i sommar. Brukar bara ta tre annars och förra året hade jag ingen semester alls så i år är jag värd fyra tyckte jag. Nu är det bara att hoppas på att det går igenom med då. Nu ska jag krypa ner i soffan, glo på tv och bara slappa. Snart dags att sussa med om man ska orka leka med Moa hela dagen imorgon. Bye bye...

...

Förbenade skitväder!!! Tur man inte ska vara ute alltför mycket idag...om inte T hittat på en massa bus ute! Snön går sidleds nu. Usch. Hoppas inte Ida blåser bort påvägen hit...näää nu måste jag greja lite! Ha de

Faktiskt så...

...växer ju mitt hår rätt bra endå. Jag har ju klagat på att det inte växer och att det kommer ta stans tid att få det långt igen men om man kollar på bilden jag la in igår och på hur jag ser ut nu så växer det ju rätt fort endå. 2 dm ca på tre månader..jippie! Snart så är det nere till midjan! Nooot!

Nehe...fixa lite mat, plocka fram kläderna som jag ska ha sen...hoppa in i en dusch och börja fixa till sig lite. Köpte lite smink förut, får se om jag lyckas idag eller om det blir fiasko! Ida kommer ju sen så då får hon hjälpa mig om de inte blir bra. Hon skulle visst vara nykter idag, så duktig så! Men om trenden står sig för mig så är väl jag med nykter under kvällen. De senaste gångerna har ju inget tagit på mig. Synd på pengarna man lägger ut på drickat bara. Men men kul ska vi ha iallafall!!

bild

Jag fick till det!


Förväntansfull och trött

Är jag nu ikväll. Festen imorgon ska bli så rolig. Inte ofta man festar två helger i rad längre. Har sån lust att köpa nya fina kläder men det blir nog inget med det. Köpte ju nytt förra helgen så nu blir det inget mer. Har lust att gå till Kicks och se hur mycket det kostar att bli sminkad, vill bli fin för en gångs skull. Är så dålig på att sminka mig. Jag brukar inte vara fåfäng eller sminka mig så mycket, mascara på sin höjd vanligtvis och lite foundation eller brunkräm om jag ska ut. Men nu så skulle jag vilja piffa till mig lite extra men det är väl dyrt som allt annat förstås. Här tänkte jag lägga en fin bild på mig själv när jag sminkat mig men hittade den givetvis inte. Den är inte tagen av mig utan ligger på en kompis sida...eller...ska kolla en annan sak...nej det gick inte.....nu är jag så trött så jag ser i kors nästan...hehe liiite mer än vanligt alltså! ;) Imorgon händer massor kul...återkommer om allt det imorgon eller på söndag. Ha de!

Mamma igen då...

Ja då var man mamma igen då, tommy pappa och moa storasyster till en massa små söta..........fiskyngel. De enda två fiskarna vi har kvar av samma sort har lyckats para sig och kläcka bebbar. Tyckte Snövit var väldans rund om magen innan men i morse hade hon tokbantat sa vi och i samma stund som vi upptäckte det så såg vi att det krylla av små bebbar. Och då utbröt kaoset...vi var ju tvungna att rädda de små undan sköldpaddorna och den elaka kampfisken. Så fram med håven och yngelburen (eller vad det nu heter). Och när vi var klara och kaoset lagt sig kom vi fram till att det var uppåt trettio yngel vi räddat. Så om nu alla klarar sig så behöver vi inte köpa nya fiskar på ett tag. Men nu är det mer bråttom att hitta en adoptivmamma och adoptivpappa till bajsmaskinerna i akvariet. Vi har inte tid med dem längre! Elakt jag vet, men det går inte längre. Så är det någon snäll själ där ute som vill ha två jättesöta sköldisar så är det bara att säga till annars så vet jag inte var det slutar....

Nu ska jag laga lite lunch sen är det dags att dra sig till jobbet igen, men sen är jag ledig fram till tisdag!! Jippie! Fick reda på en sak igår som gjorde mig lite ledsen men vad fan, får ta det med en klackspark som med allt! En vacker dag får jag väl nytt jobb...hoppas hoppas!!

Cya...pööös
Blogg listad på Bloggtoppen.se