....

Mycket tankar som far, jag är ledsen, arg och besviken på samma gång. Älskar min familj och tvivlar inte på det sättet men önskar att mina tankar och känslor kunde få sällskap ibland.

För er som undrar så fick vi huset, mäklaren ringde igår och talade om att säljaren gått med på vårat bud och vi är välkomna på möte på tisdag klockan halv fem. Kruxet nu är att Tommy inte vill ha huset längre, tvivlar på både det ena och det andra. Självklart förstår jag honom med men jag ville verkligen och såg allt positivt och nu verkar det inte bli nått. Det är ett stort steg vi ska ta i vårat gemensamma liv, ett beslut värt att vrida och vända på...men ändå blir jag så ledsen, kan inte rå för det, tårarna brinner innanför ögonen och vill bara komma ut. Fanfanfanfan....
Visning på ett annat hus idag klockan fyra....får se vad vi tycker och tänker om det!

Dricka kaffe och ta tag i hemmet....om jag orkar.

Morrn morrn

Jahapp, då har man fyllit år då! Gratulationerna har haglat in från både höger och vänster! Tack så jättemycket!
Käkade en god frukost med Moa och Tommy när jag kom hem från jobbet och nu sitter jag här med kaffet bredvid datorn och bara surfar runt och försöker komma på nått bra att skriva om men det är visst tomt för tillfället. Kommer kanske en uppdatering senare sen...

Snart, mycket snart....

........fyller jag år! Och vad gör jag...jo sitter på jobbet och ugglar. Ska snart krypa till kojs och sjunga lite tyst för mig själv. Gulliga LO hade med sig en liten present till mig idag. Tack så mycket. Den ska få en hedersplats på grishyllan i mitt sovrum. Och när vi får ett hus så ska jag se till så att alla betydelsefulla grisar jag fått genom åren ska få en ordentlig plats i mitt nya hem så att alla kan se dem. Och ja för dem som har missat så samlar jag på grisar...don´t ask me why, det har bara blivit så. Love them!

Klädhögen blev mindre och mindre under dagen och försvann helt när Tommy kom hem efter jobbet. Med våld tryckte han in de sista handdukarna och lakanen i garderoben i hallen. Hur kan det bli så fullt när man har så mycket garderober som vi har. Kan det vara så att vi är lite av hamstrar jag och min sambo. Förhoppningsvis så finns det mer utrymme sen när vi får ett hus. (fan vad jag tjatar om det där förbenade huset, sorry)
I all hast när jag höll på med Moas kläder så blev det en om möblering av hennes rum med. Blev ganska bra och Moa verkade nöjd också. Men att sova där inne var det inte tal om...hon måste ha fått sin envishet från sin far...för jag är väl inte envis va? När vi ändå är inne på det så måste jag villigt erkänna att jag givit vika, jag orkade inte ta fighten varje kväll ensam, Moa sover numera inne hos oss! Goodbye samliv, goodbye ordentlig sömn. Hello barn i sängen varje natt fram till tonåren!!! (förhoppningsvis är det väl inte så illa)

Ha, tio minuter kvar nu då! Lite pappersarbete sen går jag och lägger mig. Natters alla....

Hjälp, vi har blivit invaderade...


Hela vardagsrummet ser ut som om någon släppt en bomb med kläder där! Och varför ser det ut så då? Jo Tommy fick den brighta idén om att vi skulle rensa och sortera våra kläder som ligger lite överallt i brist på utrymme i garderober och lådor. Så han hiva in allt i vardagsrummet för sortering igår kväll. Och som ni ser så ligger det fortfarande kvar. Jag hade ju inte tid att ta hand om mina kläder eller Moas eftersom jag skulle iväg och träffa mina nyfunna vänner. Så nu när jag druckit färdigt mitt kaffe (som dricks jävligt sakta idag) så måste jag ta tag i denna monstruösa hög med kläder. Man kan tro att samma monster som varit hos en annan har varit här och stökat till =)
Moa mår lite bättre idag och febern har gått ner till normal temp igen. Hoppas det håller i sig så att hon iallafall kan åka till dagis och ta kort imorgon.
Och så har jag plågat mig själv lite genom att titta på bilderna på huset ännu en gång! Jag vill ju så gärna ha det...kan inte mäklaren ringa och tala om hur det blir nu! Annars så hittade jag ett annat hus men det ligger så fruktansvärt fel! Inga bussförbindelser överhuvudtaget och en lite längre bit bort kommer ju bron att gå sen. Men det är nära till våra kompisar Helle och Niklas. Och utgångspriset var inte så farligt dyrt...någonting på 800.000.



Hellu!


Äntligen lite tid till övers. Moa ligger här i soffan helt klubbad. Hon har haft feber sen igår kväll men vill ju så gärna vara pigg och hålla igång ändå. Men nu har hon äntligen somnat till och får vila en stund så hon orkar med resten av dagen.


På förmiddan var vi på Maxi, jag var tvungen, det var tvärtomt i kylen och i brödväg. Frukosten fick vi improvisera i morse med torrt rostat bröd med lite sylt på för smöret var slut, men det gick ner det med. Så nu är det saker i kylen och frysen igen. Inte lätt att få hem massa saker när man har en vagn och Moa med sig men skam den som ger sig. Det gick ju bra, bara jag fick packa om lite saker några gånger. Handlade en massa som sagt och kunde inte låta bli att ge mig själv en lite för tidig födelsedagspresent! Tröjan bara hängde där och såg så mysig ut! Nu behöver jag inte handla en likadan som du har Gussie. =)

Nu börjar Bevvan igen, ska kika lite på det och invänta älskling som kommer hem strax efter fyra. Sen gosa med honom och Moa, käka lite kvällis och sen dra iväg och träffa tjejerna igen. Hos Jossan den här gången. Käka en massa onyttigt och prata en massa strunt.

Läste lite i aftonbladet och sprang över den här artikeln http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3627780.ab . Hur många känner igen sig? Jag räcker upp en hand direkt och konstaterar att man måste ta tag i saken nu och på en gång. Man vill inte gagna den tråkiga statistiken om skilsmässor och sånt där dumt eller hur?

Kommer ni ihåg?

Det blev en liten nostalgitripp när jag slog på tv´n nyss och konstaterade att den här serien var den bästa på den tiden och fortsatte kolla och den är faktiskt fortfarande helt ok! Ligger i soffan med min huvudvärk och slöglor lite till. Det är tre mer avsnitt! =)





Världens längsta...

...natt! Fy farao vad lång natten var. Kom till jobbet vid fem igårkväll och var sådär lagom road. Ville inte alls jobba, bara vara hemma och kramas. Det var som om någon hängde i visarna på klockan. Efter att allt var fixat och klart fick vi äntligen sätta oss i soffan och ta kväll. Kaffe och mys var det framför tv´n. Kollade på 40 year old virgin och fick oss några goda skratt. Sen var det sängdags för Linda och jag gosade ner mig i soffan för att kika på Law and order på trean och efter halva programmet, mitt i upplösningen lägger kanalen av! Bläddrar frustrerat runt bland kanalerna och konstaterar att varenda kanal är borta. Ööööhh de kanske kommer tillbaka snart tänker jag och sätter mig vid datorn. Och upptäcker att internet inte heller fungerar. Då kommer jag på ett mail jag fick för någon vecka sen från ComHem, de skulle ju uppgradera något eller vad det var så hela alltet skulle ligga nere hela natten! Wiiiieee, en hel vaken natt utan tv och internet. Måttligt road var jag då. Fram med filmbunten och se om jag hade missat att kika på nån av filmerna vi har på jobbet. En del hade jag missat så de var ju bara att slå på en film eller tre. Boken fick jag ta fram i mellan med för att göra någonting annat. Sååå natten var extremt lång men det gick, vid sex funkade tv´n igen! Lagom till nyheterna =)

Nu har jag ringt mäklaren och meddelat att vi inte tänker att buda över vårat eget bud så nu är det upp till säljaren igen om hon vill vänta eller ha ny visning av huset och på så sätt få igång en ny budgivning. Självklart är vi fortfarande intresserade och får hoppas på att inte alltför många intressenter lägger sig i. Hade faktiskt en stor klump i magen när jag la på...kändes som om allt gled mig ur händerna på nått konstigt vänster. Tänk om vi går miste om det här huset nu bara för att vi var envisa. Hade 50 000 till gjort någon skillnad? Ja det visar sig väl snart hoppas jag.

Täcke, kudde, dator, soffa, kaffe och smoothie...ja det är vad jag gör just nu, slappar alltså! Har huvudvärk så in i den och har knaprat lite tabletter i hopp om att det ska gå över och inte bli till migrän. Men skulle inte förvåna mig om det utvecklas till det senare...har ju stressat och jobbat massor, inte skött maten ordentligt heller sista tiden så det är inte helt omöjligt att jag blir straffad för det nu.

Snart är det tisdag!!! =)

Idag händer det inte mycket annars, ska försöka sova en stund och sen hämta Moa på dagis. Får inte glömma att säga till om lite tider som jag måste ändra och lägga till. Tur att kommunen har lite framförhållning ibland iallafall så man hinner planera fritiden därefter. Det är dags för medarbetarsamtal igen, jag ska få veta hur bra jag sköter mitt jobb och tala om hur jag trivs med det!

Neeee nu måste jag blunda en stund! Pöss

Aaaaahh

Nu sitter jag här i soffan med kaffet och en gosig filt över mig med datorn i knät. Tommy och Moa åkte hemifrån för en liten stund sen. Moa ska sova hos sin farmor inatt och Tommy ska ut på fest och rocka loss till ett bra band som kommer till stan och ska spela på en privatfest på en av stans populära pubar. Och jag då...jo jag ska jobba förstås.

En påminnelse till mig och alla andra...glöm inte att ställa tillbaka klockan när ni lägger er ikväll/natt! Vi får sova en timme längre. Min stackars jobbarkompis får ha en timmes längre vaken natt. Ska hålla henne sällskap en timme längre innan jag lägger mig kanske så det inte blir alltför tråkigt för henne. Om jag orkar vill säga. Är ju rätt trött mest hela tiden nu tycker jag.


Satt nyss och slöläste Aftonbladet och hittade den här bilden och höll på att dö! Visst vet jag att det finns stora spindlar i andra delar av världen (och importerade i Sverige) och att de är giftiga och äckliga men det här hade jag inte tänkt mig kunna hända. Iiisch nu kommer jag få stans mardrömmar ju. Min skräck för spindlar har jag ju försökt att träna bort men nu tog jag nog några kliv tillbaka igen.
Är sjukt sugen på nått men vet inte vad! Inget av det vi har hemma lockar...får nog ta en liten promenad till affären. Måste ju förbi hemma hos min morbror och moster för att mata lilla Fia nu när de är i Tyskland och slår runt. Hon måste vara jättehungrig stackarn....Såååå, på med lite kläder, ett par sköna skor och sen knalla lite granna då. Kanske känner mig en aning piggare om jag får röra lite på mig.

De va då själva....

Strax efter mitt förra inlägg så ringde mäklaren. "tänkte prata med er innan vi tar helg" sa han. Hans helg kanske blev lättare men inte fan blev min det! Husägaren är fortfarande inte nöjd med vårat bud och vill ha upp priset. Så nu för att göra historien kort vill hon att vi ska buda över oss själva eller vänta på ny budgivning. De var några som ville se huset efter annonsen igår men mäklaren ville ge oss helgen att bestämma om vi vill höja vårat bud eller stå kvar på de 950 000 som vi lagt. Inte fan vill man buda över sig själv men jag vill inte heller ha in några andra på en ny budgivning. Så nu står vi här och kliar oss i huvudet. Jag vill ha huset men hur långt törs man sträcka sig? Klarar vi en ny budgivning eller ska vi sjunka så lågt att vi höjer vårat bud? Kommer hon nöja sig med ett nytt bud om vi bestämmer oss för det eller blir hon girig och försöka få ut ännu mer? Fan, rent ut sagt, vad trist det här är. Min helg kommer inte bli som jag trodde. Vi har en hel del att vrida och vända på innan måndag då mäklaren vill ha besked. Det blir ju inte lättare av att vi har delade meningar jag och Tommy heller, om man ska köpa hus så måste man kanske vara på samma våglängd!

Annars då? Jo tack, det är väl bra...skapligt iallafall. Mina tankar flyger iväg på villospår ibland men jag försöker fånga in dem igen. En kris i tankevärden kan man säga...känslostormar. Det är grått och trist, kallt och blött. En årsdag närmar sig som jag inte vill genomlida...får ont i magen, usch!

Haha vi skulle inte fira varandra men ändå blev det lite presenter idag! Fick en gris, lite choklad (de sparar jag till nästa tjejkväll, inte onsdag för då jobbas det) och det bästa av allt...massage 30 minuter! Aaaahhh precis vad min trötta kropp behöver! Tack alla...Det är lite kul med presenter iallafall =)

MoppeSandra

Har alltid varit den där lilla fega gråa musen som stått i ett hörn och inte vågat pröva så mycket saker men ibland händer det oväntade grejer som gör att jag måste våga lite och idag var en sån dag! Satt på kina med Tommy och Moa och mös med god mat men det varade inte så länge för rätt som va det var så bestämde sig min mage för att den inte ville vara med längre, som den gör ibland, så det var bara att springa på holken. Inte bara en gång ska jag tillägga! När den lugnat ner sig lite var jag tvungen att åka hem, men hur skulle jag klara det. Skulle ju handla en massa grejer på stan, passa bussen, med Moa som inte hade någon vagn. Då kom Tommy på den brighta idén att han kunde ju gå på stan med Moa och handla det som behövdes om jag tog hans moppe hem! Ja, jag var ju tvungen att komma hem fort...så jag bestämde mig för att det var ju det enda sättet. På med hjälmen, och på moppen, gasa....och vips så var jag hemma! Det var med skräckblandad förtjusning jag klev av hemma på gården med darrande ben och konstaterade att jag verkligen inte hade kört omkull en enda gång! Fan vad jag är bra! Till historien kanske jag ska tillföra med att senast jag provade att köra moppe var när jag var 15 bast. Och då gasade jag för mycket, glömde bromsa och brakade rakt in i en buske på mammas och pappas trädgård och sen dess har jag varit livrädd för mopeder och annat som går fort...iallafall om jag ska köra. Kör någon annan går det jättebra, har till och med åkt båge, men jag skulle aldrig kunna köra en själv!!!

Nu sitter jag här, som på nålar, för jag väntar på att den där förbenade mäklaren ska ringa. Men han har nog gått hem för dagen. Klockan är tjugo i fyra! De flesta slutar väl tidigare på fredagar och jag tror inte mäklare är ett undantag. Ska man ringa och tjata eller ska man sitta och glo på telefonen och hoppas på att tankeöverföring fungerar? Aaaa blir tokig snart!
Nej ringer han inte idag ska jag ringa det första jag gör på måndag morgon när jag kommer hem från jobbet. Då måste väl säljaren ha bestämt sig....och det till våran fördel får vi hoppas.

Nu ska jag ta ett varv i duschen, klä om mig och fixa till mig lite för vi ska på kalas igen. Den här gången hos lilla L. Vi ska fira mig (suck), L och så G för alla vi fyller nu i oktober. Smörgåstårta står på menyn och så kaffe förståss. Sen är det dags för jobb ikväll igen...vilken tur jag har jouren för jag är fan trött redan nu.
Var massor med barn och föräldrar på öppna förskolan så det blev lite stojjigt (all heder till dagisfolk som måste stå ut med denna ljudnivå hela dagarna) sen blev det lite för mycket frisk luft tror jag när jag åkte moppe hem så det är säkert två av anledningarna till att jag är trött. Ja och att magen inte är som den ska gör säkert sitt därtill med.

Duscha.....

Inte lätt

Vaknade strax innan åtta och låg en stund innan vi gick upp. Att få i Moa frukost, få på sig kläder och fixa till håret och svepa kaffe samtidigt som man har Öppna Förskolan i bakhuvudet var ingen hit. Men nu så är vi snart klara och ska bege oss dit. Camilla och Lovisa kommer dit och så några till...skönt att barnen kan leka medan en annan sitter still och får lite vuxentid med andra mammor.

Men egentligen har jag ju inte tid att sitta här.....fast Moa grejar med yoggin så jag kan lika gärna ta ett par bokstäver på vägen.
Var hos svärfar igår och firade hans födelsedag. Bjöds på thaimat och smörgåstårta...satan så gott det var! Ska nog be D komma hit och laga mat någongång eller iallafall be om receptet.
Besöket blev snabbt avslutat då jag kom på att vi glömt släcka ljusen hemma i vardagsrummet. Så vi fick lifta med Karin och hade stans skräckbilder på näthinnan innan vi kom fram. Men lägenheten fanns kvar och ljusen stod kvar och brann så fint där i hyllan. Nu har man nog lärt sig att komma ihåg ljusen till nästa gång! Fasiken så rädd jag var!

Får se om mäklaren håller sitt löfte och ringer idag. Hoppas säljaren har tagit sitt förnuft till fånga och vill sälja till oss för det pris vi budat. Och så får vi hoppas att ingen annan har tillkommit efter annonsen igår.

Nej, påklädning och tillfixning innan ÖF

Godmorgon

Söta lilla Moa tyckte först att mamma skulle gå upp vid sju men det tyckte inte mamma, så vi låg kvar i sängen, kramades och mös en stund innan vi somnade om igen och vaknade strax innan nio! Så skönt så...nu har vi precis avslutat frukosten och jag bälgar i mig mitt kaffe. Ska ner på stan med Moa sen, kika på present till svärfar som fyller idag (vafan man nu ska köpa) och så blir det nog lunch på stan för oss två. Mamma kommer förbi vid tre, hon vill väl träffa oss innan hon åker till Tyskland imorgon med pappa, min moster, morbror och kusin.
Bäst för dem att de tar med nått gott hem i drickaväg åt mig.

Jag höll på att kräkas nu på morgonen när jag läste tidningen! En av de pizzerior som har varit en av favoriterna för oss är nu stängd pga hälsorisk. Det är alldeles för snuskigt där inne för att de ska få ha öppet. Iiiieeeuuuu vad äckligt....ett under att man inte blivit sjuk när man ätit där då. Enligt MotalaTidning så fanns det råttbajs där inne! http://www.motalatidning.se/nyheter/artikel.asp?id=67640

Måste tacka Maria o co för en trevlig kväll också. Det var ju inget farligt att umgås med er...Lite galna var ni ju men det är jag med så det passar ju bra. =)

Äntligen...

...har jag hittat min bakgrund. Älskar den här blomman...inget jag kommer sätta i min framtida trädgård men jag älskar den i full blom och prakt. Förlåt för min tvekan och omändring hela tiden i bloggen men nu är jag klar...Inte för att ni bryr er men det gör jag! Hasta la vista...klä om och hämta lilltroll

Bra lustigt

Två gånger idag har jag tänkt på en person och samtidigt som jag gjort det så har telefonen ringt och personen i fråga är i andra änden. Lustigt och lite läskigt på samma gång.
Första gången var det en person som jag inte lärt känna så mycket än men hoppas på att vänskapen ska bli lång och givande. Hon är lättsam att prata med och vi verkar kunna prata om det mesta. Första gången vi riktigt pratar med varandra på tu man hand och när vi la på så insåg jag att vi suttit och bubblat i nästan fyrtio minuter om allt och ingenting. Det var trevligt.

Den andra gången var det mäklaren, jag satt med telefonen i handen och skulle precis slå hans nummer när telefonen ringde och han var där, i andra änden. Vi har fortfarande högsta budet på huset och de andra har backat och vill inte lägga några bud. Men....det finns alltid ett men. Och det jag skrivit förut om säljaren var visst sant. Hon är lite tveksam till vårat bud, för hon vet ju hur mycket de andra på gatan fått för sina hus när de har sålt. Det ska komma ut en annons till på huset på torsdag men mäklaren sa att det såg ljust ut för våran del på den fronten iallafall. Han trodde inte att någon mer skulle höra av sig för då hade de redan gjort det. Huset ligger ju fortfarande på hemnet och idag känner väl de flesta till den sidan...en del är ju till och med beroende av den =) Men han skulle prata med säljaren igen och återkomma till oss/mig på fredag igen. Håll nu alla tummar och tår...själv kommer jag slå knut på mig själv innan fredag, det här är verkligen nervpåfrestande.

Ser fram emot kvällen då jag ska lära känna några nya bruttor. Ska bli skoj att komma ut på nått nytt. Är inte iväg så mycket på annat när jag är ledig. Blir mest att sitta hemma och umgås med familjen, vilket i sig är helt underbart det med, men som man säger, ombyte förnöjer. Har ju mina andra vänner och tänker inte ge upp dem bara för det här. Men man måste få vidga sina vyer i mellan åt och försöka ändra på en del intryck och annat. Folk är värda en andra chans, iallafall i mina ögon.

Changes

Kikade igenom lite kort från de senaste fyra åren och konstaterade att jag har ändrat mig rätt så mycket under åren och kan inte riktigt bestämma mig för vilken Sandra jag trivs mest med! Trivs med är väl fel uttryck egentligen. Självklart trivs jag med mig själv och med min omgivning men utseendemässigt så vet jag inte hur jag trivs. Kanske därför jag experimenterar lite fram och tillbaka. Kul att se iallafall hur mycket jag förändrats på så kort tid ändå. Eller?

By the way


Glömde ju slänga in lite bilder från i onsdags! Tack Micke för att jag får kopiera korten från din facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=645171027&ref=nf
Grabbarna får ni dreggla över där istället! Orkar inte pilla mer nu för nu ska mamma laga mat!

Vilket är bäst?

Ja fy bubblans vad trött jag är, mest hela tiden tycker jag. Vet inte vilket som är bäst i tröttväg.
Att gå upp tidigt, efter en god natts sömn på jobbet och känna att man kan sova trehundra år till eller att vakna vid åtta, halv nio av att en glad Moa kramar om en och ber om frukost efter en natt med antingen en massa springande fram och tillbaka in på Moas rum eller en helvetes trång natt i sängen med en omkringfarandes Moa, en snarkandes karl (kille) och katter som biter en i tossingarna så fort man vädrar dem utanför täcket! Spelar ingen roll vart och hur man sover...man är lik förbannat lika trött. Är det vädret eller något annat? Ja sova får jag väl göra när jag blir gammal och sitter på äldreboende. Där får man ju lägga sig strax efter kaffet på eftermiddan om man ska tro media. Och middan intas i sängen eller på vägen till den.

Idag är det 9 dagar kvar till jag fyller. Och vad är det för mening med att fylla år egentligen? Varför fira det? Det var roligt när man var mindre, man fick paket (ja det är väl kul nu med iofs) och man fick uppmärksamhet en dag eller två. Men nu handlar det ju mest om att byta pengar, man ska bjuda på fika eller mat och det ska styras och ställas hit och dit. Jag gillar att fylla år, det är inte det, men ibland blir det för mycket helt enkelt. Man kan fira folk om det är jämt, det är lite mer speciellt. Men från och med nästa år räcker det med ett hej och ett grattis från folk. Den lilla familjen, dvs jag, Tommy och Moa, kan fira med lite god mat och mys men mer behöver det inte vara. Ses på min trettioårsfest istället! Då får ni ge mig hur mycket presenter ni vill =) Dubbelmoral? Ja lite kanske...men jag är knäpp, det trodde jag alla visste vid det här laget!

Vaknade upp i sängen på jobbet i morse och ville bara dra täcket över huvudet, hörde hur det regna ute och ville inte alls gå upp. Men efter en liten stund insåg jag att jag hade inget val. Kom sen på att jag skulle ju hem till Ida efter jobbet och få äta en god frukost och få trevligt sällskap en stund. Då blev jag genast på gott humör. Trött men glad.
Efter frukosten latade vi oss i var sin soffa, bubblade lite och sen slocknade vi en stund som så många gånger förr. Sen blev det lite Hem till gården, lite lunch och nu har Ida åkt iväg på en grej och jag sitter här och lånar hennes dator i väntan på att jag ska hämta Moa på dagis. Lite onödigt att åka hem med en buss för att sedan åka iväg med nästa igen. Kom på att jag måste handla hem lite nödvändigheter med så när jag avslutat det här så blir det affären innan jag styr min kosa mot dagis och hämtar lilltroll och åker hem för att fixa käk till kvällen och sen är det jobb igen.

Och nej, jag har inget hört från mäklaren idag heller. Blir lite smått galen på det här. Ska det vara så svårt för de andra att bestämma sig för hur de ska göra eller är det säljaren som håller på att dra sig ur. Hon var ju inte riktigt nöjd med budet enligt mäklaren i fredags, vilket jag kan förstå, eftersom hon har en massa kostnader som kommer att dras från det hon säljer huset för. Men då kan de ju höra av sig iallafall så man inte springer som på nålar hela dagarna. Nej, imorgon är det jag som ringer mäklaren och hör efter hur det går. För sån här tid ska det väl inte ta eller??

Handla......

Vad göra?

Ja vad gör man när man är rastlös och vill att tiden ska gå...annars brukar jag bara sitta still och inte göra någonting, men idag var jag alldeles för rastlös för det och ut ville vi ju inte gå så jag bestämde mig för att bli en sån där mamma som vänder upp och ner på köket och bakar. Moa bara älskade den idén och fick givetvis hjälpa till. Så mycket mjöl och kladd har nog inte mitt kök sett så länge vi bott här. Ja cirka tre år är det väl nu. Och resultatet ser ni här ovan! Moa slocknade nyss framför tv´n så vi har inte smakat dem än, får väl vänta till stortroll kommer hem och ta en bulle/kaffe/mjölk till efterrätt. Förhoppningsvis blir de några över så jag kan ta med till jobbet och skryta lite...kanske ska flirta in mig lite hos tjejerna på onsdag med nu när de varit så snälla och släpper in mig på deras heliga kväll. Tårtan får bli en annan gång....

Vuxentävling



Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 500kr hos coolstuff.se i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Pärlor åt...ja hur var det?

Hjälp...har någon läst tidningen idag? En stor läskig rubrik....http://www.motalatidning.se/nyheter/artikel.asp?id=67546 Försöker febrilt hitta pappret där min bankkvinnas nummer står, men hittar det inte! Panik utbryter snart...har vi budat på ett hus, utan giltigt lånelöfte? Eller står det kvar, fick ju det innan allt konstigt hände med bankerna. Nu måste jag få prata med någon...ringde bankens växel och blev tillsagd att vänta till nio. Flera minuter kvar ju....

Igår gjorde Moa en filmgrej...och hon har inte ens sätt filmen i fråga. Madicken på Junibacken. Kan ni gissa vilken grej hon lyckades med?
Jo hon pillade in en pärla i näsan!! Ja de va ju ingen ärta direkt men nästan, samma storlek liksom! Jag kunde inte låta bli att skratta för det såg så roligt ut. Efter lite pill fick vi till slut ut den.

Phu...efter ett samtal med banken är mina husköparnerver under kontroll igen, nästan iallafall. Allt ser bra ut och vi kan fortsätta buda om det behövs. Nu väntar vi bara på mäklaren och de andra som är intresserade. Ska de lägga några bud? Är vi de enda eller kommer vi bli snuvade vid målsnöret? Vill säljaren ha ett högre bud eller nöjer hon sig med utgångsbudet? Ja huvudet är fullt med frågor och man går runt nervös hela tiden....usch vad jobbigt det är!

Lördagmorgon

Godmorgon!
Moa vaknade innan klockan ringde i morse...elaka unge, det gör hon ju aldrig annars =) Men det var väl bara för att mamma ville ligga lite längre än vad vi kunde. Klockan tio ska vi vara på barnkalas..Lilla F fyller 2 år och blir stora tjejen. Så nu håller vi på med frukosten, sen ska vi klä oss, slå in paket och knalla mot Ekön. Tommy har fått fritt på förmiddan och ska fika med min mor och far istället.
Ikväll blir det käk och kortspel med svägerskan mfl...alltid lika kul. Hoppas jag vinner massor. De var ett tag sen det gick åt mitt håll.
Imorgon blir det kalas igen, fast för en lite äldre människa, min moster som blir 30+ =) Ska bli kul att ses. Ska dra lott om julafton med, vem som ska köpa till vem och för hur mycket!

Är det någon som är nyfis på hur det gick med huset??? Ja då är vi fler som är det alltså. Vi ligger fortfarande kvar på högsta budet, 950 000 kr, medan de andra tre som var intresserade avvaktar. Antar att de pratar med banken eller så räknar de pengarna de har i madrassen. Det kan ju ta ett tag om man ska räkna alla de sedlarna kanske ;)
Så det är ju bara att vänta och se och hålla alla tummar och tår som finns. Pratade med mäklaren senast igår och det enda han sa var att han pratat med säljaren och att hon inte riktigt var nöjd med det nuvarande budet. Man tror ju självklart att det ska stiga lite över utgångspriset som säljare kanske men i dagens situation med ränta och allt så kan jag förstå att köpare är försiktiga och pratar med banken både en och två gånger innan man skrider till verket. Hör jag inget från mäklaren på måndag ska jag nog själv ringa min bankkvinna och höra vad hon har att säga, kolla så att inget har blivit förändrat för våran del, vilket jag inte tror eftersom det mesta gått till det positiva för våran del sen sist vi var där och fick lånelöftet.
Ja vi var till och med och tittade på ett annat hus igår, man måste jämföra och kolla marknaden noga, kan ju finnas nått ännu attraktivare hus. Men jag blev inte klokare av att titta på det huset. Visst var det finnt och stort och så men jag är mer inne på det vi lagt budet på. Man skulle kunna ta lite av det ena huset och sätta in i det andra så skulle det vara helt perfekt sen. Ja vi får fundera, vänta och se vad som händer...Tommy och jag måste vara eniga först och främst.

Partyt i onsdags var kanon...blev inte jättefull, bara lagom onykter. Kommer ihåg allt och mådde inte ett dugg dåligt i torsdags. Var bara lite trött och seg i kroppen. Foten gjorde sig påminnd i torsdags när jag gick upp, men det var inte så konstigt eftersom jag var så dum och svängde mina lurviga i en dubbelbugg med M och V...Skoj var det så in i h***ete. Trodde jag skulle trassla till det men det var ganska så lätt faktiskt! Efter några timmar drog vi ner till Brygget, Hallen hade flyttat sin talangafton till dagen därpå så vi bytte ställe, där tog vi ett par drinkar, bärs och cider. Träffade annat folk som nästintill tillhörde inredningen och annat folk som man inte sett på ett tag. Hade bra diskussioner och redde ut saker som var oklara. Det var skönt att åka hem vid tre och lägga sig i sängen och somna sött efter en heldag med jobbarkompisarna. Nu får man vänta ända till strax innan jul.

Nej nu måste jag springa runt och vara som en yr höna ett tag innan det är dags att gå! Kramers alla!

Gokväll!

Nu är dagen snart slut och jag får lägga mig ner och sova. Ska bli så fruktansvärt skönt, om jag får sova som jag vill alltså. En säng utan Moa och en karl som inte snarkar. Och så vill jag för en gångs skull slippa springa mellan våran säng och Moas...Måste få sova!!

Nu puttrar akvariet på med nya pumpar och mer vatten...en liten fisk fick vi begrava i morse men lite svinn får man räkna med när det blir motorhaveri. Lite fler växter och nya stenar så ser det ut som nytt! Blir kul att flytta det där stora eländet sen om vi får ett hus.

Ja appropå hus...visningen var kanon idag, vi var nöjda med det mesta och hoppas att de som var där var mindre nöjda. Ett lagom stort hus för oss med inte så mycket att göra om. Mäklaren ringer imorgon så då får vi se vad som sägs, om någon mer är intresserad eller om vi är ensamma, vilket vi får hoppas =) Men det gäller att inte hoppas för mycket, det har vi redan gjort en gång och det gick ju åt skogen! Så håll nu tummarna alla därute....

Imorgon blir det hel planeringsdag med jobbet, 8.30 till 16.00. Sen ska man hem, duscha och svida om och sen ska man bege sig till jobbarkompisen och parta lite med jobbet. Det ska bli kul för det är ett år sen nu och det gick ju inte alls bra, alkohol och sorg var ingen bra blandning.
Förfest och sen blir det nog nya Hallen...ja det är planerat iallafall men man vet aldrig med oss vad som händer.

Så nu är det nog dags att runda av här, ta ett varv i badrummet och sen lägga sig i sängen och förhoppningsvis somna skapligt. Behöver en redig skönhetssömn om jag ska orka imorgon!

Gonatt!

Godförmiddag

En helt fantastiskt, underbart strulig och jobbig natt har jag haft inatt. Började med att jag inte kunde somna efter att jag stängt av tv´n. Moa och Tommy snarkade som grisar bredvid mig. Efter mycket om och men så skulle jag bära över Moa till sitt rum, men så vaknade hon och skrek i högan sky "jaaag skaaa sova i pappas sääääng" så de blev till att bära över henne dit igen och jag gick och la mig i Moas säng i ren protest. Orkar inte krångla när jag är den enda som gör det liksom. Har tappat all lust och ork och kommer hädan efter inte göra nått extra, får ju inget för det liksom!

Sov som en skrutt i Moas säng (dåligt alltså) och klockan halv fem vaknade jag av att tidningen kom och sen kunde jag inte somna om. Gick in till vår säng och la mig en stund till Tommy gick upp, sen låg jag och stirrade på klockan tills Moa vaknade strax efter sju. Sen var det bara att sortera lite tvätt, byta om på Moa, ta på sig lite kläder och sen ge sig ner till tvättstugan och börja tvätta. Frukosten och andra vändan i tvättstugan är avklarad, nu är det bara resten kvar. Se till så tvätten är torr, boka ny tid, göra oss redo för att åka till Maxi för att handla lite nödvändigheter och nya pumpar till akvariet. Går inte med den gamla längre. Jag hade nog sönder den på nått sätt igår tror jag. Så en tusenlapp försvinner på bara pumpjävlarna idag. Har lite ångest efter mitt besök hos frissan igår med, håret är inte alls som jag tänkt mig och det är väl inte meningen att man ska behöva gå till frissan varje dag för att det ska se snyggt ut. Hon sa att det skulle vara lättskött och bara sätta upp om man ville det men jag vet inte om hon hade rätt! Jaja då vet jag ju nu att jag ska inte klippa frisyr nått mer, iallafall inte såhär. Skit samma det växer snart ut igen.

Klockan fem ska vi på husvisning igen då...ska bli intressant. Jag har inga större förhoppningar men man kan ju alltid hoppas på att det är nått för oss och att det går vår väg. Annars så ska vi ju kika på ett till på fredag som inte kommit ut på marknaden än.


Ja här har ni den förresten...före och efter...ser ut som om jag sålt smöret och tappat pengarna hahahaha

En dag med bra och dåliga saker

Vaknade upp på jobbet, drack kaffe och arbetade lite. Sen träffade jag Camilla på stan för en morgonfika. Alltid lika trevligt med sällskap och gott fika. Sen gick vi en svänga på stan och bara råkade handla lite kläder till våra små. Vi skyller på varandra och snart får vi väl umgängesförbud av våra respektive för att våra fikor blir så dyra =) Tack för en trevlig förmiddag Camilla!
Efter det så var de dags för mig att gå till frissan och bli fin. Visade henne bilden på hur jag ville bli klippt och så diskuterade vi lite färger och kom fram till rätt sorts nyanser. Efter två timmar var jag klar med färgning, slingor och klippning och gick därifrån 870 kronor fattigare men en ny friss rikare. Var nöjd som tusan när jag gick därifrån och när jag kom hem, men nu på kvällen efter en dusch, när jag ser mig i spegeln så vet jag inte om jag är så nöjd längre. Men ska försöka blåsa och grejja lite imorgon när jag har tid så kanske jag får ordning på det.
Klockan sju imorgonbitti har jag tvättstugan, mindre skoj, men ska jag vara fin och fräsch på onsdag när jag ska parta med jobbet så måste jag ha rena kläder. Så det är bara att gå upp och göra slag i saken. Måste ju väcka Moa med. Eftersom jag är ledig så är ju hon hemma från dagis. Logiskt va?! =)
Nu har vi badat och käkat kvällis, korv med bröd. Så nu är det dags för sängen för Moas del. När hon somnat måste jag ta itu med det där nedrans akvariet. Gav mig ju på och gjorde rent pumpen förut men när jag skulle sätta ihop skiten igen så funkade det inte som det skulle. Det läckte och hade sig. Fick vänta på Tommy så han kunde hjälpa mig när han kom hem, men det gick ju inte bättre för honom! Så nu står det här, en pump som inte funkar, ett halvrengjort akvarium och de är slangar överallt och hinkar och handdukar. Är lite trött på det nu kan jag säga och åker nog till djuraffären imorgon och köper en ny pump som inte är lika stor och krånglig att rengöra. Den vi har nu är ju extern och jättestor!

Så nu är det sängen en stund tills Moa somnar och sen vet ni vart ni har mig! =( Blä!

Förresten så kommer före och efterbild på frissen senare när jag fått någon bra bild

En liten klocka bör väl ringa hos herr statsminister!?

Ja det är inte bara Anita från Östergötland (se brevet här nedanför) som har det såhär svårt och det är inte bara den åldersgruppen heller. Jag VET och jag har hört mer om folk som inte kan få jobb på grund av det ena och det andra och de får ingen hjälp från socialen när det tryter heller. De går dit, ber på sina bara knän men får nobben. De får höra att de bör klara sig på de pengarna de har! De som ska få sina pengar från Försäkringskassan får vänta och vänta för att de på Försäkringskassan omstruktureras, att hyra och annat ska in det verkar inte bekomma dem. Sen har de mage att bekosta en svindyr reklam som visar på hur bra och duktiga de är, sjukt!
Samhället har blivit helt fel på nått vis. Jag är glad för min familj att vi har det så bra som vi har det men ändå så får man dåligt samvete när man vet att andra har det så pass dåligt som de har det. Man vill hjälpa men kan inte, för då tryter det i ens egen kassa.

Ingen vill ha mig...

Anita Fredsdotter: Jag blir sjuk av min arbetslöshet, herr Reinfeldt!

  Öppet brev till Sveriges statsminister.
Vid 55 års ålder sitter jag framför tv:n med 50 öre på fickan och lyssnar på Dig och undrar: Vad var det som hände och när?
Låt mig berätta min arbetslivshistoria för Dig. Jag är en av dessa som inte får ett arbete, en försörjning, trots alla mina försök, idéer och ansträngningar. Detta är min verklighet. Varje dag möts jag av begreppet ”arbetslinjen” i media. Första gången ropade jag ”hurra!”. Numera vill jag bara kräkas. Kräkas ur mig min frustration, desperation och förtvivlan.
Följande är min historia: jag är ensam dotter till en lokförare och en hemmafru. Jag har ensam fostrat tre barn som alla studerar/studerat till samhällsviktiga yrken. Jag är den första i min släkt som skaffat mig en akademisk examen. Detta blev möjligt sedan jag kvitterat ut ett avgångsvederlag efter en nedlagd kommunal verksamhet. Jag satsade år 2000 på en gymnasielärarutbildning för det sades då att lärarbristen skulle vara stor i framtiden. Det blev inte så. De yngre och obehöriga lärarna i friskolorna med låga lönekrav går före mig i kön till jobben.
Varför vågar ingen anställa mig i dag? Är det min ålder eller mitt kön som är problemet? Är det min frånvaro från arbetsmarknaden? Vet Du?
Jag har uppfyllt mina samhällsplikter också i övrigt. Jag har tjänstgjort som nämndeman i både tingsrätt och länsrätt i nästan 20 år. Jag har varit partipolitiskt aktiv i hela mitt vuxna liv. Jag har en cv tyngre än en tegelsten. Jag har en färsk utbildning. Jag har livsviktiga erfarenheter och stora kunskaper inom många områden och jag har all tid i världen att arbeta. Men det verkar vara för sent!
Jag har sökt alla jobb som tänkas kan. Arbetsförmedlingen har dock under två år endast anvisat mig att söka ett arbete. Förutom alla lärartjänster har jag också sökt arbete på bland annat McDonalds och telemarketingföretag. Där var jag för ”gammal” (läs: för dyr). Jag har sökt arbeten på fängelse, både som lärare och vårdare, men fick då beskedet att man nu helst anställer män, gärna ”utomlandsfödda”. Andra ansökningar jag gjort har endera besvarats (när man undantagsvis får ett svar) med att ”tjänsten har besatts via intern rekrytering”, ”tjänsten är tillbakadragen”, ”tjänsten har utgått på grund av omorganisering” eller ”tjänsten har tillsatts med annan sökande”. När jag ibland kollat vem som anställts visar det sig att det varit en ung person med lönekrav som är lägre än avtalet!
Är jag och min kompetens plötsligt för dyr, statsministern? Är mitt produktiva arbetsliv redan förbi? När hände det? Jag är nu i mitt livs bästa form med utmärkt utbildning, stor livserfarenhet, goda karaktärsreferenser och en bibehållen kreativitet. Men det verkar inte finnas någon arbetsgivare som vill ha mig eller min kompetens!
Har Du eller Din arbetsmarknadsminister några goda råd till mig personligen?
Jag är snart utstämplad, ekonomiskt ruinerad och dessutom nekad socialbidrag för min hyra överstiger 3 200 kronor per månad. Mitt yngsta barn som studerar försörjer både sig själv och – till en del – mig just nu med sitt extraknäck. Jag framhåller numera vid mina jobbansökningar att jag är ”oerhört billig att anställa” på grund av Dina nystartsregler. Jag kostar mycketmindre att anställa för jag har varit arbetslös/sjuk i två år. Man kan ju anställa mig på vilka villkor som helst. Vet då inte arbetsgivarna om denna enorma rabatt som Du erbjuder dem? Måste jag tvingas att nedvärdera mig själv och min kompetens ännu mer för att få ett arbete, herr statsminister? Det är skamligt nog att behöva skriva till Dig på det här utlämnande sättet.
Vilka konsekvenser får detta då på min person och mitt liv, tror Du? Mina vänner och bekanta tittar lite snett på mig. Kanske tror de att jag blivit arbetsskygg, vad vet jag? Jag blir sjuk av min arbetslöshet, herr Reinfeldt!
Jag är numera van att klippa mig själv. Jag kan inte köpa de glasögon som min ålder kräver. Jag kan inte heller besöka tandläkaren för att få ett ”jobbsökarleende”. Jag kan inte besöka mitt nyfödda barnbarn. Jag har inte telefon eller tidning, men skulder. Jag måste inom kort lämna mitt hem. Jag får inget nytt boende utan en arbetsgivare. Jag verkar ha nått vägs ände.
Endera får jag ett arbete snart eller måste jag ta mitt eget överflödiga liv? När tillvaron inte längre innehåller några grunder för ett minimum av livskvalitet så finns kanske ingen annan utväg för människor, eller?
Så ser min verklighet ut, herr statsminister! För mig finns inga val kvar i valfrihetens numera förlovade land!
Det borde egentligen vara Din skyldighet att ge mig reella förutsättningar att arbeta, precis som det är min rättighet att bli erbjuden ett arbete.
Eller hur?
Anita Fredsdotter

Hittade ett test på nätet...bra eller dåligt?

1. Sinnesstämning
Här ber vi dig beskriva din sinnesstämning, om du känner dig ledsen, tungsint eller dyster till mods. Tänk efter hur du har känt dig de senaste tre dagarna, om du har skiftat i humöret eller om det har varit i stort sett detsamma hela tiden, och försök särskilt komma ihåg om du har känt dig lättare till sinnes om det har hänt något positivt.
0
Jag kan känna mig glad eller ledsen, allt efter omständigheterna.
1
-
2
Jag känner mig nedstämd för det mesta, men ibland kan det kännas lättare.
3
-
4
Jag känner mig genomgående nedstämd och dyster. Jag kan inte glädja mig åt sådant som vanligen skulle göra mig glad.
5
-
6
Jag är totalt nedstämd och olycklig att jag inte kan tänka mig värre.

2. Oroskänslor
Här ber vi dig markera i vilken utsträckning du haft känslor av inre spänning, olust och ångest eller odefinierad rädsla under de senaste tre dagarna. Tänk särskilt på hur intensiva känslorna varit, och om de kommit och gått eller funnits hela tiden.
0
Jag känner mig mestadels lugn.
1
-
2
Ibland har jag obehagliga känslor av inre oro.
3
-
4
Jag har ofta en känsla av inre oro som ibland kan bli mycket stark, och som jag måste anstränga mig för att bemästra.
5
-
6
Jag har fruktansvärda, långvariga eller outhärdliga ångestkänslor.

3. Sömn
Här ber vi Dig beskriva hur bra du sover. Tänk efter hur länge du sovit och hur god sömnen varit under de senaste tre nätterna. Bedömningen skall avse hur du faktiskt sovit, oavsett om du tagit sömnmedel eller ej. Om du sover mer än vanligt, sätt din markering vid 0.
0
Jag sover lugnt och bra och tillräckligt länge för mina behov. Jag har inga särskilda svårigheter att somna.
1
-
2
Jag har vissa sömnsvårigheter. Ibland har jag svårt att somna eller sover ytligare eller oroligare än vanligt.
3
-
4
Jag sover minst två timmar mindre per natt än normalt. Jag vaknar ofta under natten, även om jag inte blir störd.
5
-
6
Jag sover mycket dåligt, inte mer än 2-3 timmar per natt.

4.Matlust
Här ber vi dig ta ställning till hur din aptit är, och tänka efter om den på något sätt skilt sig från vad som är normalt för dig. Om du skulle ha bättre aptit än normalt, markera då det på 0.
0
Min aptit är som den brukar vara.
1
-
2
Min aptit är sämre än vanligt.
3
-
4
Min aptit har nästan helt försvunnit. Maten smakar inte och jag måste tvinga mig att äta.
5
-
6
Jag vill inte ha någon mat. Om jag skall få någonting i mig, måste jag övertalas att äta.

5. Koncentrationsförmåga
Här ber vi dig ta ställning till din förmåga att hålla tankarna samlade och koncentrera dig på olika aktiviteter. Tänk igenom hur du fungerar vid olika sysslor som kräver olika grad av koncentrationsförmåga, t ex läsning av komplicerad text, lätt tidningstext och TV-tittande.
0
Jag har inga koncentrationssvårigheter.
1
-
2
Jag har tillfälligt svårt att hålla tankarna samlade på sådant som normalt skulle fånga min uppmärksamhet (t ex läsning eller TV-tittande).
3
-
4
Jag har påtagligt svårt att koncentrera mig på sådant som normalt inte kräver någon ansträngning från min sida (t ex läsning eller samtal med andra människor).
5
-
6
Jag kan överhuvudtaget inte koncentrera mig på någonting.

6. Initiativförmåga
Här ber vid dig försöka värdera din handlingskraft. Frågan gäller om du har lätt eller svårt för att komma igång med sådant du tycker du bör göra, och i vilken utsträckning du måste över vinna ett inre motstånd när du skall ta itu med något.
0
Jag har inga svårigheter med att ta itu med nya uppgifter.
1
-
2
När jag skall ta itu med något, tar det emot på ett sätt som inte är normalt för mig.
3
-
4
Det krävs en stor ansträngning för mig att ens komma igång med enkla uppgifter som jag vanligtvis utför mer eller mindre rutinmässigt.
5
-
6
Jag kan inte förmå mig att ta itu med de enklaste vardagssysslor.

7. Känslomässigt engagemang
Här ber vi dig ta ställning till hur du upplever ditt intresse för omvärlden och för andra människor, och för sådana aktiviteter som brukar bereda dig nöje och glädje.
0
Jag är intresserad av omvärlden och engagerar mig i den, och det bereder mig både nöje och glädje.
1
-
2
Jag känner mindre starkt för sådant som brukar engagera mig. Jag har svårare än vanligt att bli glad eller svårare att bli arg när det är befogat.
3
-
4
Jag kan inte känna något intresse för omvärlden, inte ens för vänner och bekanta.
5
-
6
Jag har slutat uppleva några känslor. Jag känner mig smärtsamt likgiltig även för mina närmaste.

8. Pessimism
Frågan gäller hur du ser på din egen framtid och hur du uppfattar ditt eget värde. Tänk efter i vilken utsträckning du ger dig självförebråelser, om du plågas av skuldkänslor, och om du oroat dig oftare än vanligt för t ex din ekonomi eller din hälsa.
0
Jag ser på framtiden med tillförsikt. Jag är på det hela taget ganska nöjd med mig själv.
1
-
2
Ibland klandrar jag mig själv och tycker att jag är mindre värd än andra.
3
-
4
Jag grubblar ofta över mina misslyckanden och känner mig mindervärdig eller dålig, även om andra tycker annorlunda.
5
-
6
Jag ser allting i svart och kan inte se någon ljusning. Det känns som om jag var en alltigenom dålig människa, och som om jag aldrig skulle kunna få någon förlåtelse för det hemska jag gjort.

9. Livslust
Frågan gäller din livslust, och om du känt livsleda. Har du tankar på självmord, och i så fall, i vilken utsträckning upplever du detta som en verklig utväg?
0
Jag har normal aptit på livet.
1
-
2
Livet känns inte särskilt meningsfullt men jag önskar ändå inte att jag vore död.
3
-
4
Jag tycker ofta det vore bättre att vara död, och trots att jag egentligen inte önskar det, kan självmord ibland kännas som en möjlig utväg.
5
-
6
Jag är egentligen övertygad om att min enda utväg är att dö, och jag tänker mycket på hur jag bäst skall gå tillväga för att ta mitt eget liv.

Summa Tolkning
0-11 poäng
ej deprimerad
12-20 poäng
mild depression
>20 poäng
indikerar hög sannolikhet för egentlig depression om tillståndet har varat mer än 2 veckor
>40 poäng
bör inläggning på psykiatrisk klink övervägas

Fyllde i testet och hamnade på 15 poäng....bra eller dåligt?? Hittade testet här http://www.deprimerad.net/allman/testa_2_madrs.html

3 klara resten kvar

Ja nu är de 3 första julklapparna beställda, bara resten kvar men eftersom vi lottar på båda sidorna vem vi ska handla till så blir de inte så dyrt. Vi handlar bara till barnen, dvs, Moa, Norton, Emmi och Eveline. Känns konstigt att handla julklappar redan innan jag fyllt år men jag kunde inte låta bli när jag hittade lite saker på http://www.barnparadiset.se/ Tack Ulrika för att du skrev länken i din blogg (http://uj76.blogspot.com/)

Satt och lekte lite med bilderna på datorn, såhär blev resultatet! Inte det bästa men....

Är i valet och kvalet om jag ska skicka julkort i år eller strunta i det? Hur ska ni göra? Det är ju kul men känns som om det blir tjatigt år från år. Vill komma på nått nytt men har så dålig fantasi. Några förslag någon?

Dum och envis

Ja det är jag i ett nötskal. Jag vet ju att jag tjuter som en stucken gris (hur nu det låter) när jag kollar på förlossningskliniken men ändå så måste jag glo...Trött jag blir på mig själv ibland.
Kikade på det en srund förut och blev så blödig. Blev till och med lite bebissugen....men vi ska inte ha nån mer bebis...inte än iallafall.
Slummrade en stund i soffan och vaknade till nu vid sex. Är hungrig men vet inte alls vad jag ska äta. Nått måste jag pilla i mig innan jag åker och jobbar vid åtta. Moa och Tommy åkte vid tre, Moa ska sova hos sin farmor medan Tommy åker till Hallsberg och spelar kort. Det är tomt här hemma, jag har tänt ljus och sitter här i höstmörkret och myser. Inte ens katterna är inne och håller mig sällskap.

Drog precis igång smörgåsgrillen, det får bli "klämda mackor" till kvällis. Lite lyx en fredagkväll =)

Lite bilder





























Blev en eftermiddag ute istället!

Moa skrek rakt ut efter lunchen av rastlöshet så vi tog på oss och gick ut och lekte istället. Får ta städningen i helgen =) Jo jag vet att jag är lat och gärna kommer på taskiga ursäkter men sån är jag. Vi gick ju ut och gjorde nått iallafall eller hur? Vid tre kom mammsen och hämtade oss så vi kunde åka till Maxi och handla lite. 700 kronor fattigare blev jag. Men en massa nyttigt rikare.

Fisk, potatis och spenat till kvällis med en massa god sallad till. Mumma var det. Moa somnade tidigt idag så det blev en kväll framför datorn för en gångs skull. Larsa var här på kaffe en stund och jag visade lite hus som vi var intresserade av. Det var skoj.

Sitter och gluttar på Du är vad du äter och jag kan inte låta bli att bli lite småirriterad. Enda anledningen till att Katrin Schulman är med är för att hon ska få synas i tv! Mediekåt som hon är. Hur kan annars någon som är smal och väger 57 kilo platsa i detta program? Visst hon lever kanske inte så sunt men ändå!! Herregud vad larvigt säger jag bara!!

Morrn morrn

Ute faller regnet, det är trist och grått! Sitter här med kaffet medan Moa kikar på tv en stund. Snart ska vi iväg till Maxi för att handla lite och sen hem igen för att städa. Har ingen större lust men ibland så måste man göra saker som man inte vill göra, hur skulle det annars se ut här hemma. Lite tråkigt bara att man oftast måste göra det ensam. Är så mycket roligare och så går det fortare när man hjälps åt. Har försökt att ge Moa lite sysslor när man städar men oftast så blir det ännu stökigare när hon hjälpt till =) Hon försöker ju iallafall lilla trollet.

Att veta hur man ska klippa sig är svårt...kollade lite till förut men hittade nog mest bara sådana frisyrer som är svåra att hålla ordning på och svåra att sätta upp kanske...ja vi får se vad frissan säger på måndag. Här är lite förslag iallafall...jag är mest intresserad av den första frissen.
Ja vad krångligt och vilket I-landsproblem egentligen! Här sitter man och klagar på att man måste städa och att man inte vet hur man ska klippa sig och så sitter det en massa stackare någonstans och har inte ens mat för dagen. Ja man är bra dum och egoistisk ibland men sån är världen idag.
Var inne på en annan sida på nätet igår och kollade priser och annat för att ta körkort. Har insett rätt länge nu att det kan vara bra med körkort men har liksom aldrig kommit till skott. Är väl lite seg och larvig och lite skraj med måste jag nog erkänna. Är rädd att jag ska göra fel, att krocka. Men börjar jag så ska det nog gå bra att ta det där himla kortet. Läshuvud har jag ju alltid haft så det ska nog inte bli några problem med själva teoridelen men det är den andra delen jag är rädd för, kommer kanske gå på hur många körlektioner som helst, och så blir de snordyrt till slut.
Nej, ta tag i dagen, annars blir det som vanligt, inget gjort!

Åsiktsfritt??

Ingen som har åsikter om frissen här nere?? Kom igen nu!!!

Men då...

Jag brukar ju inte sova länge när jag gått av en vaken natt och ska vara ledig två. Så att jag ska kunna somna skapligt på kvällen sen men idag hade jag av någon anledning stängt av klockan, missat Hem till gården och vaknade för ca en timme sen (vid tre) av att Casper stod och trampa på mig. "matte jag vill gå ut, upp med dig nu"
Så jag gick upp, tog på mig lite kläder, satte på kaffe, gick ut med soporna och tog mig sen en knäckemacka till kaffet och nu sitter jag här och ser mig omkring och har konstaterat att imorgon när jag är ledig ska jag städa. Börjar med vårat sovrum och sen Moas. På torsdag blir det köket och vardagsrummet. Nu måste vi få lite ordning i vår oreda. Skulle behöva gå igenom mina garderober med...sakerna går till attack när jag öppnar dörrarna!

Nu kom mina älsklingar hem så jag ska gosa med dem...ha de bäst!

Följer ett bra exempel

Nu får det vara nog!
Det är inte ok att våldta,inte ok att tafsa,inte ok bara för att en tjej har kort kjol eller urringat.. Så är det bara .. Gör som Jag .. Skriv under rakt av !

www.veckorevyn.com/skrivpa/

Huvudbry

Sitter här på jobbet och surfar runt på diverse sidor....kollar möbler, filtar, julpynt och annat. Hittade en sida med en massa coola frisyrer och undrade om jag skulle passa i både det ena och det andra. Vilka färger ska man ha osv...tittade lite extra på den här och undrade om man kunde göra någon cool variant. Ja om det inte blir bra så växer det ut snart igen och nu börjar de ju bli kallt så mössan åker ju på då iallafall. Vad tror ni om det här
Kanske inte blonda slingor men nått mer varmare kanske...eller? Vill ha råd till måndag!

Godmorgon....eller god eftermiddag

Somnade nästan på en gång när jag kom hem från jobbet i morse, tittade med ett öga på Montel på trean och slocknade sen. Vaknade till vid tolv, slötittade på Hem till gården och sen masade jag mig upp. Får inte sova för länge för då blir jag trött för det istället. Messade med Ida nyss, hon ska hämta alla våra troll på skola och dagis och komma hit med dem. Zelda och Ronja ska leka med Moa. Tänkte jag skulle stationera dem ute en stund i lekparken, bäst att passa på när de är så fint väder. Solen lyser och det blåser bara lite grann. En perfekt höstdag liksom.

Annars då....jo händer inte alls för mycket. Småkikar på hus och ska faktiskt på visning den 14e. Och så ska vi kolla på kompisens föräldrars hus med någon dag.
När jag gick upp förut så insåg jag att det är dags för en redig storstädning men när tusan får man tid till det? Eller ja tid finns om man tar sig den men lust och ork saknar vi nog. Men det måste göras. Det är grejer ta mig tusan överallt och det ser för bedrövligt ut. Och köket ska vi inte prata om. Det är inte mycket disk men så fort något står på diskbänken eller på köksbänken ser det ut som om vi inte diskat på en vecka!!! Hjälp!! Fyller ju snart så om någon vänlig själ vill ge mig en väl värd present, till exempel en städning av hela lägenheten, så skulle jag inte bli ett dugg ledsen. ; )
Pumpen i akvariet har börjat föra ett förskräckligt oljud så den ska göras rent med eller kanske behöver den bytas ut! Kanske inte behöver den där stora saken när vi inte har sköldisarna längre. Vore kanske en ide att byta till en mindre nu när det inte blir lika skitigt i vattnet! Ja vi får diskutera det där jag och min kära sambo när han kommer hem senare sen efter jobbet.
Fy tusan...jag måste ta fram lite käk till kvällen med kanske...inte för att jag vet vad men nått ska jag väl hitta på. Är så trött på att laga mat bara...inte ett dugg kul längre. Hmmm en kock i en vecka vore en bra present med!

Nehej, fixa till sig lite i väntan på barnen och Ida då. Ja fixa till det lilla som går...fasiken vad skönt de ska bli att gå till frissan på måndag och få piffa till sig lite...jag gör det alltför sällan.

Tillbaka igen

Åååå vilken härlig helg vi haft. Det är så skönt att bara slappa och inte rå om en massa måsten hela tiden.
I fredags runt lunch satte vi oss på tåget, jag , Tommy, Moa och lilla Emmi. 45 minuters färdväg till den lilla metropolen Hallsberg. På perongen i Hallsberg mötte B upp oss och tog sin dotter med sig. Sen gick jag, Moa och Tommy den lilla biten till J och P´s lägenhet. P hade inte kommit hem än från Borlänge men J var hemma så vi satte oss, käkade lite och väntade på att P skulle komma hem. När P kom hem pratade vi lite med honom och sen så packade vi lite handdukar och badkläder och gav oss iväg. J hade bokat bubbelbad och bastu åt oss alla på sitt jobb. På vägen dit hade grabbarna bestämt sig för att ta en tur inne på bolaget för att handla lite öl till bastun men när vi kom dit stod både polis och brandkår där....Bolaget hade fått en stor vattenläcka! De skulle inte öppna mer under hela dagen. Så ölen kunde grabbarna glömma. Men som tur var så var J förutseende och hade med sig en BIB med vin med sig som vi delade på istället. Moa bara älskade att bada i bubbelpoolen och hoppade, dök och dansade hela tiden vi var där. Hon till och med följde med in i varma bastun en stund. Efter några timmar med bad och mys gick vi och handlade och sen gick vi tillbaka till lägenheten. Käkade lite kvällis, kollade på tv och tog en tidig kväll.
Dagen därpå käkade vi frukost på fiket och handlade lite till lunchen. Sedan tog vi en biltur till deras stuga i skogen, det är så mysigt där ute men jag är ingen skogsmänniska. Skulle aldrig kunna sova själv där så som J har gjort. Usch tänk på alla äckliga troll och andra hemskheter som gömmer sig där ute på natten. Moa ville inte sätta sig i bilen igen, hon skulle minnsan vara kvar där. Hon ville bo i huset i skogen. Till lunch hjälptes vi åt att laga mat istället för att handla en massa onyttig utemat. Det blev hemmagjord biff med sås och potatismos, till och med hemmagjord lingonsylt. Mumma mumma!!
Under kvällen blev de lite kvällis med en film och lite snacks. Moa somnade sött i soffan medan vi andra kikade på två filmer. Till och med Tommy var trött och missade slutet på den andra filmen. =) Sen så var de söndag igen! Fasiken vad fort tiden går. En god frukost vid tio och sen satt vi bara och mös i sofforna, drack kaffe och pratade innan det var dags att bege sig till stationen. Tåget gick inte på grund av lövhalka så vi fick åka buss...tar lite längre tid men det gick bra det med. Moa slocknade som en gris i Tommys knä och sov nästan hela vägen. Väl hemma i Motala igen så åkte vi till Svärmor för att fira Emmi som fyllt åtta. Det var full rulle där med tjocka släkten, ungar och hundar! God paj och en helt gudomlig tårta fick vi. Egentligen äter jag ju inget sånt men eftersom alla andra åt och jag inte har kunnat motionera som jag vill med min fot så slank det ner en bit....Mmmmmm vad gott. Sen, äntligen, åkte vi hem. Det var så skönt att komma hem, slå sig ner i soffan och bara vara vi. Jag mådde så bra efter helgen, vi hade haft så trevligt och det var så avslappnat, men ändå var jag så trött. Brorsan och Hanna kom förbi en sväng, vi käkade lite mat tillsammans och sen var det dags för sängen. Tommy skulle ju upp idag och jobba och jag och Moa skulle med upp, hon till dagis och jag hem för att sova. Ska ju jobba natt igen nu. Sköööönt! Så idag har jag sovit så mycket jag kunde, kört en maskin disk, lagat mig lite mat och sen suttit här. Måste ta på mig lite kläder och knalla ner till affären en snabbis bara, kattmaten är slut och de små liven tjatar om mat hela tiden. Sen blir det dusch, packa väskan, åka till dagis på föräldramöte och sen bege mig till jobbet. En hel natt med tv, dator och bokläsande. Blir kanske lite mer bloggande, vem vet!

Nope, kläder och prommis ner till affären då! Ha de!

Vi drar

Ojojoj...dåligt med tid finns det gott om....hinner fan aldrig sitta ner och uppdatera mig själv längre. På måndag börjar jag mina nattveckor igen iallafall och de ska bli så skönt! Ladda batterierna lite och kanske bli av med den här konstiga höstdeppen...inget känns roligt och jag är ständigt trött och frusen. Så nu i helgen, om bara några timmar sätter vi oss på tåget, till lilla Hallsberg, för att träffa våra vänner J och P. Kanske de kan ladda mina batterier och få mig att känna mig lite piggare. J brukar ju iallafall vara ett energiknippe som livar upp en och ser till så man har de bra. P är bara för rolig han, en skön kille med stil. Ja de ska bli trevligt det.
Ida snuttan kommer hem snart med, ska bli skönt att ha henne hemma igen. Var ju inte sig likt här hemma utan henne.

Men nu rusar tiden iväg och jag måste packa, mata katter och fiskar, låsa dörrar och fönster, packa vagnen med väskor och barn, släcka alla ljus, slänga soporna och passa bussen ner till station. Köpa biljetter till tåget och möta älskling. Har säkert glömt nått men men det är inte hela världen heller!!!

Pöss, ha en trevlig helg!
Blogg listad på Bloggtoppen.se